Italiensk flørt sjarmerte Diego

I Lyn måtte Diego Guastavino ha tolk for å gjøre seg forstått. Da han besøkte Brann, presenterte Steinar Nilsen klubben på klingende italiensk.

Diego Guastavino

SNART I RØDT: Diego Guastavino, her i aksjon mot Kalmar på La Manga tidligere i år, blir spilleklar for Brann til helgens cupkamp mot Odd Grenland.

Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Kilde: NRK

25-åringen fra Uruguay lærte seg italiensk da han spilte for Lugano, som hører hjemme i den italienskspråklige delen av Sveits. Brann-treneren har vært proff i AC Milan og Napoli, og behersker også språket. Dermed ble det tidlig klart at kommunikasjon mellom spiller og trener ikke ville bli noe problem i Bergen.

Steinar Nilsen

SPRÅKMEKTIG: Steinar Nilsen kommuniserte med Guastavino på italiensk.

Foto: Hommedal, Marit / SCANPIX

- Treneren gjorde absolutt et godt inntrykk. Han snakket italiensk med meg, slik at vi forstod hverandre bedre. Det var til stor hjelp og hadde mye å si, sier Diego Guastavino til Bergensavisen .

- Det stemmer at vi kommuniserer helt fint på italiensk. Det er viktig at jeg som trener kan snakke med alle spillerne, sier Steinar Nilsen til Bergens Tidende .

I dag var 25-åringen til medisinsk sjekk på Brann stadion, og klokken 10.00 stilte han på styrketrening sammen med resten av Brann-laget.

- Guastavino har signert en kontrakt med varighet på tre og et halvt år, sier sportslig leder i Brann, Roald Bruun-Hanssen, til nrkhordaland.no.

Den tidligere Lyn-spilleren vil være spilleklar for Brann allerede til helgens cupkamp mot Odd Grenland.

LES MER: Endelig klar for Brann

Siste video

Meisterfinale på Brann stadion, ekstremistar på bygdene og eldre som må flyttast ut av kommunen for å få sjukeheimsplass. Dette er nokre stikkord for dagens sending. Programleiar Jan Børge Leirvik
Bergen stasjon, eller Jernbanestasjonen? Sterke meiningar i Vestlandsrevyen i dag. Her kan du også sjå at Bergen kommune vil ha folkedugnad mot bygningsforfall, og flyktningar slit med einsemd. 
Programleiar Jan Børge Leirvik.
På nytt vekker gatekunstner AFK oppsikt. Nå har han malt det som trolig er landets lengste «street art», laget av en enkelt kunstner.