NRK Meny
Normal

Iron Maiden til Norge i juni

Bruce Dickinson & co kommer til Koengen i Bergen lørdag 28. juni med alle Maiden-klassikerne fra 80-tallet. – Flere av låtene spilles live for siste gang, lover manager Rod Smallwood.

Bruce Dickinson i Santiago 2013

LOVER 80-TALLSHITS: Bruce Dickinson i aksjon i Santiago i oktober 2013. I juni blir det utendørskonsert i Bergen.

Foto: FRANCESCO DEGASPERI / Afp

Konserten i Bergen blir den eneste bandet gjør i Norge på «Maiden England»-turnéen, som startet i juni i fjor . Scenen er en oppdatert utgave av den britene brukte etter utgivelsen av «Seventh Son Of A Seventh Son» i 1988.

Lover isfjell, pyro og Eddie i flere utgaver

– Det blir isfjell, øredøvende pyro og et voldsomt lysshow. Eddie kommer i flere varianter, og det blir et repertoar som kommer til å ta pusten fra noen og enhver, lover Frank Nes i Bergen Live.

Fra før er det kjent at Iron Maiden i år skal være headlinere på gigantfestivaler som Rock am Ring i Tyskland, Sonisphere i England og Hellfest i Frankrike.

Turnéen, som startet i fjor, har fått navn etter en konsertvideo som ble utgitt i 1989. Låttitler som «The Evil That Men Do», «Die With Your Boots On», «Can I Play With Madness» og «The Clairvoyant» vitner om hva Maiden-fansen har i vente på Bergenhus festning til sommeren.

Iron Maiden på Koengen i Bergen

20.000 SIST: Dave Murray, Bruce Dickinson og Janick Gers på Koengen i Bergen sommeren 2010.

Foto: Aleksander Vallestad / NRK

– Siste gang live for flere av låtene

– Sannsynligvis er det siste gang Maiden vil turnere med et repertoar som baserer seg på 80-tallet, og derfor også siste gang fansen får mulighet til å høre noen av disse sangene live. Med dette i bakhodet, har vi bestemt oss for å bytte ut noen av låtene, slik at 2014-turnéen blir jevnere fordelt på hele 80-tallet, sier manager Rod Smallwood i pressemeldingen.

Konserten i juni blir som nevnt tredje gang Iron Maiden spiller i Bergen. Første gang var i 2006, da innendørs i Vestlandhallen. Da spilte Dickinson & co hele «A Matter Of Life And Death»-albumet, med fem klassikere helt på slutten.

Tredje konsert i Bergen

I 2010 gjestet Maiden Koengen for første gang , til tider i øsende regnvær. Den gang var det «A Final Frontier»-platen som ble profilert, og resten av setlisten bestod hovedsaklig av låter fra bandets senere periode, etter at Adrian Smith og Bruce Dickinson returnerte til gruppen i 1999.

Selv om 80-tallet blir hovedfokus denne gangen, blir det minst ett unntak fra regelen:

– Vi har én låt fra 90-tallet vi bare må ha med. Fansen vet helt sikkert hvilken sang jeg snakker om, sier manager Rod Smallwood.

Konserten på Koengen er del av Bergen Lives endagsfestivaler Bergen Calling, og det er sannsynlig at det vil bli annonsert flere band til Iron Maiden-kvelden.

Bruce Springsteen på Koengen i Bergen 2012

PLASS TIL VEL 20.000: Konsertarenaen Koengen på Bergenhus festning kan ta drøyt 20.000 tilskuere. Her fra Bruce Springsteen-turnéen i 2012.

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

Siste video

Lars Vaular, Nordvegen, Marius Neset, Terje Isungset og Eivør underholdt tusenvis på Torgallmenningen.
Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen møtte NRKJ-leder Richard Aune.
Programleder: Mariann Reikerås