Normal

Investerer i musikk

Musikkmiljøet i Bergen skal bli mer kommersielt.

Det er målet til byrådet, som vil etablere et investeringsselskap for kommersialisering av pop og rockmusikk fra byen.

- Vi har sett at mange i musikkbransjen i Bergen møter veggen, fordi de mangler kompetanse på å utvikle seg videre mer forretningsmessig, og det er vanskelig å få tak i risikovillig kapital.

Gir 5 millioner

Henning Warloe vil ta risken. Få dager før valget serverte Bergens byråd for finans, kultur og næring en budsjettlekkasje på fem millioner kroner.

Han vil etablere et investeringsselskap for kommersialisering av byen sitt musikkmiljø.

- Målet er å gjøre det lettere å etablere vellykket næringsvirksomhet på musikkfeltet i Bergen. Vi vil kunne bidra både med penger og med kompetanse gjennom dette fondet, forteller Warloe.

Styrke for miljøet

I budsjettforslaget for 2008 ligger det inne 5 millioner kroner til fondet, i tillegg håper Warloe at private aktører vil gå inn med penger slik at det blir på 10 millioner kroner til sammen.

Styreleder Inga Moen Danielsen i interesseorganisasjonen Bergen Rock Aktører, tror dette vil være en styrke for musikkmiljøet.

- Vi ser at på grunn av nettopp de økonomiske utfordringene som ligger i miljøet, så mister vi veldig mye av både den kompetansen vi skaper, det kunstneriske utrykket som skapes her, og ikke minst de økonomiske ressursene som burde blitt skapt her, forteller hun.

Vanskelig kombinasjon

Mikal Telle har opplevd at det er vanskelig å kombinere næring og musikk. I går gledet mannen bak Tellé Records, seg over budsjettlekkasjen.

Det taktfaste, åttitallsironiske bandet Datarock, har hatt Mikal Telle som manager den siste tiden. Det var den vegen han gikk etter å ha gått på en økonomisk smell som plateutgiver. 

- På grunn av en manglende investor, eller en sum på ca 300-400.000 kroner så strandet hele prosjektet, og vi valgte da å ta en pause med selskapet også, forteller Telle.

Nå satser han forsiktig igjen, med nye utgivelser fra Tellé Records.

- Det gir en form for trygghetsfølelse at hvis du føler at du kommer over noe stort, noe som kan føre til noe mer, så har du noen du kan gå til for å få kompetanse, og kanskje også penger, sier Telle om forslaget til byrådet.

Om det dette blir en realitet får vi vite rett etter valget. Da skal budsjettforslaget for 2008 opp til behandling i bystyret. 

- Jeg mener at dette er noe som bør skje. Jeg tror på det, sier Telle.