Normal

Innrømmer å være «kikkeren»

Politiet har pågrepet og siktet en mann i 40-åra for å være mannen som har plaget folk i Os. I avhør innrømmer han å være den såkalte «kikkeren».

Video Asbjørn Onarheim

– Han har forklart at det er han som er den omtalte «kikkeren» i Os, sier politiadvokat Asbjørn Onarheim til NRK.no.

Politiet i Os har den siste tiden fått flere meldinger om en ukjent kikker , som skal ha trakassert flere kvinner i Os.

Nå er en mann i 40-årene pågrepet, mistenkt for å være den såkalte kikkeren. Han er siktet for skremmende og plagsom atferd etter straffelovens paragraf §390A.

Innrømte i avhør å være «kikkeren»

Politiet vil så langt ikke si så mye om pågripelsen, men bekrefter overfor NRK at de ser nærmere på kikkeren opp mot drapssaken. Politietterforskerne vil heller ikke svare på om mannen er tidligere straffedømt, eller har psykiatrisk sykdomshistorie.

– Vi har identifisert en person vi mener kan være den såkalte kikkeren. Han er pågrepet og siktet for skremmende og plagsom atferd. Han skal ha kikket på folk i det aktuelle området og har hatt en litt spesiell atferd. Nå ønsker vi å sjekke han inn eller ut av saken, sier politiadvokat Ørjan Ogne i Hordaland politidistrikt.

Den pågrepne ble i ettermiddag avhørt på Bergen sentrum politistasjon, og innrømmet skyld for det han var siktet for.

– Han er kun siktet for forholdene i den såkalte kikker-saken. I avhør har han forklart at han er denne kikkeren, sier politiadvokat Asbjørn Onarheim i Hordaland politidistrikt.

– Det er naturlig at han også blir sjekket opp mot drapet, men her og nå har vi ingenting som knytter ham opp mot drapet, sier Onarheim.

Gamleheimshagen

Politiet skal sjekke om den pågrepne kikkeren har noe med drapet på Hilda Feste i Gamleheimshagen å gjøre.

Foto: Thomas Hellum / NRK

To nye anmeldelser mot kikkeren i dag

Politiet understreker at det er to ulike saker.

Først ble det kjent at to eller tre kvinner hadde blitt plaget av mannen i dagene før drapet. Etter siste dagers omtale anmeldte to nye kvinner i dag mannen for slibrige SMSer og plagsom oppførsel, skriver den lokale nettavisen NyttiOs.com.

Mannen skal ifølge personer nettavisen har snakket med, ha skrevet ting som "du liker å gå i nylonstrømper".

Skal sjekkes mot drapssaken

Politiadvokatene sier de vil sjekke mannens bevegelser i området rundt drapstidspunktet på kvelden første nyttårsdag nærmere.

– Vi knytter ham ikke til drapssaken i utgangspunktet, men har tatt ham inn for å sjekke ham nærmere, sier Ogne.

– Hva var det som gjorde at dere fant og fikk pågrepet den mistenkte kikkeren?

– Jeg vil ikke si noe mer enn at det var godt politiarbeid, og et resultat av den taktiske etterforskningen vår.

Ennå har ikke politiet kommet nærmere noen oppklaring av drapet på 98 år gamle Hilda Feste, sier han.

Fremdeles ingen mistenkte for drap

– Vi har ingen konkrete mistenkte å gå etter. Vi holder nå på med informasjonsinnhenting og snur hver eneste stein vi har kunnskap om, sier Ogne.

Politiet har fortalt at de etterforsker drapet på Hilda Feste tett, men ikke henger seg opp i noen bestemt retning, som i kikkeren.

– Kikker-saken er gjenstand for en egen etterforskning. Politiet har fokus på den i denne drapssaken, men ikke mer enn at vi er kjent med den, vet hva det går i og sjekker det som andre tips. Det er viktig å ikke få tunnelsyn i noen bestemt retning. Vi etterforsker bredt, sier politiadvokat Ørjan Ogne til NRK.no, torsdag.