Nå blir det drikkeforbud på danskebåten

Arrestdødsfall gjør at Fjord Line gjør kraftige innskjerpelser i alkoholreglene ombord. – Nå blir det helt forbudt å drikke alkohol på lugarene, sier direktør Ingvald Fardal.

Bergensfjord, Fjord Line

STRAMMER INN: Passasjerene på danskebåten fra Bergen og Stavanger får ikke lenger drikke alkohol på sine egne lugarer.

Foto: Fjord Line

Dermed blir det ikke lenger anledning for passasjerer å drikke alkohol som er kjøpt på land eller i taxfree-butikken mens de er på båten. Kun alkoholholdig drikke kjøpt over disk på et av båtens serveringssteder blir tillatt.

Ingvald Fardal

TAR GREP: Fjord Line ønsker å unngå flere tragiske episoder, sier direktør Ingvald Fardal.

Foto: Anne Wirsching / NRK

– Ikke drikke bak lukket dør

– Det har sammenheng med at folk har tatt med drikke og konsumert dette på lugaren. Da har ikke vi kontroll på hvor mye som blir drukket. I fremtiden ønsker vi å legge inn begrensninger. Skal det nytes alkohol, skal det skje i de restauranter, puber og barer som er ombord i skipet, ikke på egen lugar bak lukket dør, sier Fardal.

Fjord Line har ruter fra Bergen, Stavanger og Kristiansand til Hirtshals i Danmark. I midten av juli starter de også opp rute fra Langesund.

Rederiet er allerede i gang med å få trykket opp forbudsskilt til skipene sine. Det var Bergensavisen som først medte nyheten torsdag kveld.

Risikerer bot og inndragelse

Fardal sier forbudet ikke vil få konsekvenser for brorparten av selskapets passasjerer og sier det er kun er enkelte «unntak» som blir berørt. Dersom mannskapet oppdager at folk drikker på lugaren, vil alkoholen bli beslaglagt.

– Hvis det er innenfor lovlig kvote, vil de få den tilbake når de går i land. Men folk som ikke følger skipets retningslinjer, kan også bli ilagt en bot, sier Fardal.

Skipsarresten på MS Bergensfjord

DØDE HER: 20-åringen fra Meland ble funnet død i skipsarresten 22. april i år.

Foto: TV2 Danmark

Skyldes arrestdødsfall

Forbudet kommer etter at en 20 år gammel mann fra Meland ble funnet død i arresten på MS «Bergensfjord» om morgenen 22. april. Bergensavisen skriver i dag at obduksjonsrapporten forteller at 20-åringen døde av alkoholforgiftning.

Mannen skal ha hatt en promille på 4,4. Dansk politi skal nå undersøke om rederiet på noen måte kan klandres for måten de håndterte situasjonen på.

LES OGSÅ: Tilsette har fått krisehjelp etter dødsfall på danskebåten | Avsluttar etterforskinga av dødsfall på danskebåten

– Vi ønsker å bidra til at slike situasjoner ikke skal oppstå igjen, sier Fardal.

Forventer reaksjoner

– Tror du det vil komme reaksjoner fra passasjerene?

– Det vil det sikkert gjøre, men vi har et ansvar i forhold til folk som reiser med oss og for å legge til rette for så trygge omgivelser som mulig når folk er ombord i skipet. sier direktøren.