NRK Meny
Normal

– Helt hinsides at folk bruker energi på dette

Da bussjåføren kom på jobb, oppdaget han at noen hadde brutt seg inn og gjort skadeverk på samtlige av selskapets syv busser. – Dette er simpelt hærverk, sier driftssjefen.

Busser ramponert på Bømlo

RØSKET UT UTSTYRET: – Dette er ikke gjort for vinningen sin del. Det er simpelt hærverk, som jeg ikke engang mistenker småkriminelle for å stå bak, sier driftssjefen.

Foto: Nobina

Buss telefon

RØSKET BORT: Telefoner er blitt røsket bort i flere av bussene.

Foto: Nobina
Buss billettautomat

HÆRVERK: Det er gjort hærverk på flere av billettautomatene.

Foto: Nobina
Busser Bømlo

STORT SKADEVERK: Samtlige syv busser som sto parkert er utsatt for hærverk.

Foto: Nobina

Haugaland og Sunnhordland politidistrikt fikk klokken 15.09 melding om at syv busser på Bremnes på Bømlo har vært utsatt for skadeverk og innbrudd.

Bussene er selskapet Nobina sine, og står parkert ved Svortland garasje.

– De har røsket ut utstyret

Driftssjef i Nobina Norge avdeling Sunnhordland, Stig Louis Myklevold, ble oppringt av sjåføren som oppdaget skadeverket.

– Han kom på jobb i to, halv tre-tiden, og så at det var busser som sto åpne, forteller Myklevold.

Driftssjefen dro til stedet og gikk gjennom de syv bussene. Konklusjonen er at det er gjort skadeverk på telefoner og billettautomater i flere av bussene.

– De har rett og slett dratt i utstyret og røsket det ut, sier han.

Må kjøre gratis

Ingenting tyder på at noe er stjålet fra bussene.

– Dette er ikke gjort for vinningen sin del. Det er simpelt hærverk, som jeg ikke engang mistenker småkriminelle for å stå bak. Dette er nok en impulshandling fra noen ungdommer, og hærverk bare for hærverkets del, tror Myklevold.

Driftssjefen anslår skadene til 50.000-60.000 kroner. Bussene er kjørbare, men trolig blir det en billig busstur for mange på Bømlo i morgen.

– Konsekvensen er at en del busser går i trafikk i morgen uten billettutstyr, og at de ikke kan ha telefonkontakt med hverandre, sier Myklevold.

Politiet ber om tips

Han forteller at bussene sist ble sett til klokken 17 lørdag, men tror innbruddene har skjedd i natt.

– Dette her har garantert skjedd i nattens mulm og mørke. Det er vel noen som under stormen «Lena» har funnet det greit å søke ly. Men det er helt hinsides at folk bruker krefter og energi på dette, sier Myklevold.

Politiets operasjonsleder Trond Friberg forteller at de planlegger å gjennomføre åstedsundersøkelse i løpet av ettermiddagen. Politiet ønsker også tips i saken.

Siste video

Nå vurderer naboene å flytte.
Distriktsnyheter fra Hordaland og Sogn og Fjordane
Listetoppene i Hordaland møttes til stor debatt, i samarbeid mellom BT, BA og NRK.