NRK Meny
Normal

Indremisjonen: – Vi kan ikke se på dette med annet enn humor

Indremisjonslaget har ledd godt av garasjespøken som gjorde «Jesus lever»-utsmykningen deres landskjent.

Bethania bedehus Veland Lindås Jesus lever

JESUS LEVER, OG DET GJØR NABOEN OGSÅ: – Vi kjenner godt til de karene, og det er ingen vonde følelser. Vi kan ikke se på dette med annet enn humor, sier Hans-Ove Rød i Stranda Misjonslag.

Foto: Anders Helgesen Veland

– Jeg er ikke så mye på Internett, men ja, jeg har fått med meg at det har stått en del om dette, ler Hans-Ove Rød, styremedlem i Stranda Misjonslag.

Indremisjonslaget har i lengre tid pusset opp bedehuset «Bethania» på Veland i Lindås.

Vel var de godt fornøyde med det utvendige resultatet.

Men at kronen på verket etter oppussingen, «Jesus lever»-utsmykningen, skulle bli spredd utover det ganske land gjennom både Facebook, radioprogrammer og nettaviser, var de på ingen måte forberedt på.

– Jeg vet ikke hva jeg skal si. Det har tatt litt av, sier Rød.

LES MER: Garasjespøk har tatt helt av

Har fått «likes»-telling som hobby

Han har selv vært sentral i oppussingen. Da dugnadsgjengen var ferdige med maling, bestemte de seg for at «Jesus lever»-budskapet ville være en fin prikk over i-en.

Jeg tror nok ikke vi kommer til å svare naboen med et nytt skilt.

Hans-Ove Rød

– Det var for å markere hvilket hus dette er. Mange har sagt til oss at de synes skiltet er veldig fint, sier Rød.

Budskapet har hengt på veggen i noen måneder.

Garasjen

HUMOR: – Det er så mange positive og artige kommentarer, og folk snakker om dette overalt. Jeg får telefoner fra hele Norge, forteller garasjeeieren Richard Solli.

Foto: Anders Helgesen Veland

Men det var altså først da naboen Richard Solli bestemte seg for å slå en spøk i sortlakkert kryssfiner på garasjen sin, at forbipasserende begynte å stoppe for å fotografere de to bygningene, og dele bildet i stor skala i sosiale medier.

Solli, som humoristisk forteller at han har fått «likes»-telling på Facebook som sin nye hobby, sa tirsdag til NRK at han vurderte å skrive «Doffen har daua» på garasjen, men endte altså opp med «Jeg lever også».

– Det var viktig å finne et skilt som ikke skulle støte noen, og gjerne være humoristisk. «Doffen har daua» var litt over kanten, sa Solli.

– Vi er fornøyde med Jesus-navnet

Og naboen virker å ha lykkes i ikke å støte noen. På Facebook roser de fleste Solli for god humor, og Hans-Ove Rød sier ingen i bedehusmiljøet er blitt fornærmet over naboens spøk.

Folk ser på dette som en morsomhet, en spøk.

Hans-Ove Rød

– Folk ser på dette som en spøk. Vi kjenner godt til de karene, og det er ingen vonde følelser. Vi kan ikke se på dette med annet enn humor, sier Rød.

Bedehuset har en lang historie. Siden innvielsen i 1904 har det vært mye brukt til indremisjonsmøter, konfirmasjoner og bursdagsfeiringer. De siste årene har det stått mye tomt.

Når bygget snart er ferdig oppusset også innvendig, vil bruken ta seg opp igjen. Med «Jesus lever»-skiltet på veggen.

– Jeg tror nok ikke vi kommer til å svare naboen med et nytt skilt. Jeg har egentlig ikke tenkt på det, men jeg tror dette blir hengende, for det er i grunn Jesus-navnet vi er fornøyde med, sier Rød.

BAKGRUNN: Garasjespøk har tatt helt av

Siste video

Programleiar: Jan Børge Leirvik
Programleiar: Jan Børge Leirvik
Programleiar: Jan Børge Leirvik