NRK Meny
Normal

Ikke lenger aktuell for styret i Brann

Bjørn Dahl trekker seg som kandidat til styret i Brann. Dahl var den såkalte Tirsdagsgjengen, en gruppe av Brann-veteraner, sin kandidat.

Bjørn Dahl

TREKKER SEG: Det blir ikke noe av det varslede benkeforslaget på Bjørn Dahl.

Foto: Kallestad, Gorm, Scanpix / SCANPIX

Ifølge Bergens Tidende kommer ikke Tirsdagsgjengen til å stille med noen ny kandidat på årsmøtet i Brann i kveld.

Helge Karlsen

BEKLAGER: Helge Karlsen i Tirsdagsgjengen synes det er trist at Bjørn Dahl ikke lenger ønsker å stille til valg som styremedlem i Brann.

Foto: Ingfrid Berge Fossåskaret / NRK

– Vi beklager at han trekker seg, Det var Bjørn Dahl vi jobbet for og vi sitter ikke med noen liste på andre kandidater, sier talsmann for Tirsdagsgjengen, Helge Karlsen, til avisen.

Lang erfaring

Bjørn Dahl var daglig leder i Sportsklubben Brann i ti år fra 2000 til 2010, en klubb han også spilte for i mange år på 1970 og 1980-tallet.

Tirsdagsgjengen og supporterne i Brann, Brann-bataljonen, skal ha vært misfornøyd med innstillingen fra valgkomiteen. Derfor har de varslet benkeforslag på Bjørn Dahl og Brann-bataljonen sin kandidat, Åshild Samnøy som styremedlemmer. Meningen var at de to grupperingene skulle støtte hverandres kandidater.

Kan ha «snakket sammen»

Kjell Tennfjord

KAN BLI VALGT SOM NY STYRELEDER I BRANN I KVELD: Kjell Tennfjord har vært klar på at valgkomiteens innstilling må bli vedtatt i sin helhet.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Scanpix

Dahl sa til Bergensavisen før helgen at det var uaktuelt for han selv å stå på barrikadene for å klappe seg selv inn i styret i Brann. Han etterlyste da et møte med Kjell Tennfjord, mannen som etter all sannsynlighet blir valgt til ny styreleder i Brann på årsmøtet i klubben i kveld.

Mye tyder at de to nå har snakket sammen og at det er årsaken til at Dahl nå trekker sitt kandidatur.

Kjell Tennfjord har vært klar på at valgkomiteens innstilling i sin helhet må bli vedtatt på årsmøtet i kveld for at han skal ta styreledervervet. Tirsdagsgjengen skal ifølge Bergensavisen fortsatt støtte Åshild Samnøy sitt kandidatur selv om Bjørn Dahl har trukket seg.

Hverken Bjørn Dahl eller Kjell Tennfjord har svart på NRKs forespørsler i dag.

Ny hemmelig gruppe

I dag er det ellers blitt klart at en hemmelig gruppe på 81 medlemmer, deriblant med 3 tidligere A-lagsspillere med til sammen over 100 A-kamper for klubben, stiller på årsmøtet i kveld. Deres mål er å få fjernet Rikard Norling som trener i Brann før seriestart.

De vil stille benkeforslag mot hele det foreslåtte styret, og har som må å få andre kandidater til å trekke seg eller å få utsatt årsmøtet.

Årsmøtet i Brann starter på Brann Stadion i kveld klokken 18.

Siste video

Programleiar: Jan Børge Lervik
Forsvaret detonerte håndgranaten som onsdag ble funnet på parkeringsplassen ved legevakten.