Ikke forandret av suksessen

- Jeg er fortsatt blakk og bor på samme kjipe hybelen, sier Bergens største rockestjerne, som nå nyter suksess også i utlandet.

John Olav Nilsen & Gjengen på Øyafestivalen 09

TOK LANDET MED STORM: John Olav Nilsen og Gjengen, her på Øyafestivalen i fjor, var blant de aller største overraskelsene i 2009.

Foto: Tom Ivar Øverlie

Kommende fredag starter den store norgesturnéen for John Olav Nilsen og Gjengen. Turnéen starter i Tromsø, men det blir rikelig med stoppesteder i Hordaland. Både Stord og Vaksdal får besøk, før det hele avsluttes på Bergenfest 29. april.

- Jeg ser virkelig frem til å få komme ut og spille, som er det jeg elsker å gjøre. Det er en velsignelse å få holde på med, sier John Olav Nilsen til nrkhordaland.no.

- Utrolig med slagkraft i utlandet

I løpet av fjoråret gikk 27-åringen fra å være en lovende lokal stjerne til å bli nasjonal kritikeryndling og salgssuksess. Albumet «For Sant Til Å Være Godt» har fått terningkast seks av en rekke aviser, og ble kåret til både årets norske album og årets album internasjonalt av norske musikkanmeldere.

LES OGSÅ: Nilsen nominert til Spellemann

Bandet er nå booket til årets Roskildefestival og høster glimrende kritikker også i Danmark. Ifølge Nilsen skal platen også lanseres i Sverige og Island i løpet av de neste månedene.

John Olav Nilsen og Atle Nielsen

NILSEN OG NIELSEN: John Olav Nilsen gjestet Atle Nielsen i formiddagssendingen til NRK Hordaland mandag.

Foto: Helene Vassbotten Olsen / NRK

- Hvordan føles det å bli hyllet også i utlandet?

- Det er en skikkelig stor bonus. Vi spilte jo inn denne skiven for vår egen del. Å se at den har slagkraft også utenfor dette lille kjipe landet vårt, er helt utrolig, sier Nilsen.

- Du skal spille på Roskilde i sommer. Aner du hva du går til?

- Nja, jeg har hørt noen rykter og sett folk som har kommet hjem fra Roskilde. Men jeg gleder meg, jeg.

Stolt av Loddefjord

Selv tror Nilsen at det er gruppens egenart som er forklaringen på suksessen.

- Nå er det vel tre år siden vi begynte å spille. Jeg hadde snekret sammen noen sanger, og samlet det fineste skummet av mine venner til å backe meg opp. På vår første konsert varmet vi opp for Fjorden Baby, og deretter har det gått slag i slag. Vi har gjort vår egen ting, og jeg tror det er årsaken til at vi har nådd så bra ut. Vi har ikke prøvd å tilpasse oss alt det andre som skjer, sier 27-åringen.

- Du har «5071 Loddefjord» tatovert på armen. Tidligere har du sagt at i Loddefjord kunne du enten begynne å spille fotball, røyke hasj eller spille i band. Hva betyr stedet for deg?

- Jeg endte i alle fall opp med å spille i band… Tatoveringen er en lokal gjenting som jeg ikke kan snakke så mye om. Men Loddefjord er der jeg kommer fra, og det er jeg stolt over, sier Nilsen.

LES OGSÅ: Bergensbølgene – er de reelle?

- Folk er hyggeligere mot meg

- Hvordan er livet som rockestjerne?

- Ikke så glamorøst som det kanskje virker. Her i Bergen er det nesten som det alltid har vært, bare at folk er litt hyggeligere mot meg.

- Har suksessen det siste året forandret deg?

- Fint lite, egentlig. Jeg er fortsatt blakk og bor på samme kjipe hybelen.

- Men det kommer vel noen TONO-penger inn på kontoen snart?

- Ja, og da skal jeg betale strømregningen min.

Letter på sløret

John Olav Nilsen og Gjengen har fortsatt ikke satt noen dato for når de går i studio igjen. Men vokalisten og tekstforfatteren bekrefter at bandet er i full gang med nye låter.

- Jeg skriver mye om dagene og vi jobber kontinuerlig med nye ting.

- Kan du røpe noe?

- Vi har mye bra, blant annet en låt som heter «Skrekkfilm». Det er en vanvittig fin tittel. Noe mer gidder jeg ikke å røpe, sier Nilsen.

KONSERTER I HORDALAND:

20.02.: Vintertreff, Vaksdal
27.02.: Musikkfesten Øyo, Stord
29.04.: Bergenfest, Ole Bull Scene, Bergen