NRK Meny
Normal

I gledesrus etter Bergenfest

Bergenfest er over, nå er det uken derpå. En uke helt uten bakrus.

Social Suicide

Social Suicide rocket Bergen under årets Bergenfest.

Foto: Aleksander Vallestad

– Jeg har ikke fått mye søvn den siste uken, men en får energi av å jobbe på den måten vi gjør, sier en svært fornøyd festivalsjef Frank Nes.

LES ALT FRA FESTIVALEN: Bergenfest 2010

Årets festival gikk slik arrangøren håpet på forhånd. Folk var fornøyd, og det ble solgt flere billetter enn budsjettert.

– Vi solgte 18.500 enkelt-billetter, og hadde håpet på 16.000. Totalt med dagpassene så er vi oppe i 28.000 solgte billetter, og det er vi veldig godt fornøyd med, sier han.

LES OGSÅ: P.I.L.S. for Gustav Lorentzen | En lun aften | Fra «True Blod» til magedans

Når de tar med alle arrangementene har det til sammen vært 36.000 besøkende innom festivalen.

– Det er så gøy se folk være så dedikert. De går rundt med programmene og krysser av og planlegger for å få med seg mest mulig, sier han.

Nes tror Bergenfest vinner mye på at den er akkurat i Bergen, en by som i alle fall tidligere har vært litt utenfor det gode selskap.

– Vi trenger ikke være så trendfikserte, vi kan rett og slett gjøre ting vi liker på vår måte. Så kan andre velge om det er bra eller dårlig. Det Bergenfest har blitt, en miks av mange stilarter, og at det skal være plass for alt, det er et viktig suksesskriterie, sier en strålende fornøyd festivalsjef.

LES OGSÅ: Full fres på Bergenfest | Spennende Bergenfest

Siste video

I minst 50 km/t kjører brøytebilen på en gangvei ved E39 som brukes som skolevei.
Programleder: Mariann Reikerås
Programleder: Mariann Reikerås