NRK Meny
Normal

I dag presenterer de Schjelderup-byrådet

Arbeiderpartiet, KrF og Venstre har kalt inn til pressekonferanse kl. 14.30.

DKHO01

SE DIREKTE: Erlend Horn, Harald Schjelderup og Dag Inge Ulstein har forhandlet om felles politisk plattform og byrådskabalen siden valget. Horn og Ulstein blir byråder, mens Schjelderup blir byrådsleder. Fra klokka 14.30 presenteres det nye byrådet i Bergen og du kan følge med direkte her.

Valglogo

De tre kommende byrådspartiene har forhandlet i en måned etter valgseieren. I går var byrådskabalen ferdig lagt, og Harald Schjelderup (Ap), Dag Inge Ulstein (KrF) og Erlend Horn (V) kunne informere sine bystyregrupper.

Pål Hafstad Thorsen

OPPVEKSTBYRÅD: Pål Hafstad Thorse får ansvaret fors skole, barnehage og idrett i det nye byrådet.

Foto: Leif Rune Løland / NRK

Første gang på tolv år

På pressekonferansen vil påtroppende byrådsleder Schjelderup fortelle hvem som blir de nye byrådene i Bergen. Det er første gang på tolv år at byen får et ikke-borgerlig styre.

Sist gang Arbeiderpartiet satt med makten i Bergen, var under byrådsleder Anne-Grete Strøm-Erichsen i perioden 1999 til 2003.

I forrige uke ble det kjent at de tre partiene var enige om en felles politisk plattform for den kommende fireårsperioden. Samtidig ble det også klart at Arbeiderpartiets Marte Mjøs Persen avløser Trude Drevland som ordfører i Vestlandets hovedstad.

Må få inn kvinner

Marte Mjøs Persen

NY ORDFØRER: Marte Mjøs Persen avløser Trude Drevland som ordfører i Bergen.

Foto: Eivind Pettersen / NRK

NRK kjenner til at Pål Hafstad Thorsen vil bli ny oppvekstbyråd. Ifølge Bergensavisen vil den andre Ap-byråden bli en kvinne utenfor bystyregruppen.

Fra de to øvrige partiene er Ulstein og Horn sikre som byråder. På grunn av kravet til en kvinneandel på 40 prosent, er det sannsynlig at både KrF og Venstre velger en kvinne til sin andre byrådspost.

Pressekonferansen finner sted på Litteraturhuset i Bergen. Vi sender hele seansen direkte.

Siste video

Distriktsnyheter fra Hordaland og Sogn og Fjordane
Erna Solberg med fremføring av "Nystemten" og Ketil Solvik-Olsen på tuba var en del av den offisielle åpningen av Bergens nye flyplass.
Se hele arbeidet med å fjerne flytedokken fra Foto/redigering: Tim Wassmo