NRK Meny
Normal

I dag kan du knuse KrF-lederen på sykkel

Knut Arild Hareide er en av tre tusen som i dag sykler de 162 kilometerne fra Bergen til Voss. KrF-lederen er ikke sikker på at han vet hva han har begitt seg ut på.

Hareide på sykkel

KLAR FOR RITT: – Trøsten er jo at litt av denne ruten har Lars Sponheim gått, så jeg må jo tro det går litt raskere på sykkel, sier Hareide.

Foto: KrF

– Jeg er litt usikker på om jeg egentlig tenkte da jeg svarte ja til dette. Jeg er jo egentlig litt bygd for å være klatresyklist, de er ganske tynne og spinkle, sier Hareide til NRK fredag, dagen før sykkelrittet.

– Likevel må jeg må tilstå at jeg er litt usikker på om jeg ser frem til dette. Jeg ser i alle fall frem til i lørdagkveld når jeg kan se Vossevangen.

Tror han bruker åtte timer

De raskeste rytterne gjør unna turen på rundt fire timer. Under et besøk hos Nitimen på NRK P1 fredag sier Hareide at tror han kommer til å bruke rundt åtte timer.

– Trøsten er jo at litt av denne ruten har Lars Sponheim gått, så jeg må jo tro det går litt raskere på sykkel.

Daglig leder for Bergen-Voss, Nils Olaf Solberg, er derimot litt mer optimistisk.

– Jeg tror nok Hareide kommer til å gjøre det bedre enn det. Jeg har aldri sett han på sykkel, men han ser ut som en spreking. Jeg tror nok han vil bruke 6,5-7 timer, hvis han virkelig vil og står på, sier han.

Det Hareide er mest spent på er hvordan formen føles halvveis i rittet.

– Akkurat det å sitte er vi jo ganske vant til. Men det er ikke så ofte stortingslivet legger til rette for fysisk aktivitet som går over så mange timer, sier KrF-lederen.

Bergen - Voss

TENKER SIKKERHET: Som en del av syklistenes sikkerhet, blir ett felt stengt i veibanen over Kvamskogen.

Foto: Pål Bentdal

Kvamskogen blir enveiskjørt

For å bedre sikkerheten for rytterne, stenges det ene kjørefeltet mot Voss over Kvamskogen.

– Det vil bli stengt ved Frølandsvatnet for all trafikk mot Norheimsund mellom klokken syv og elleve. Det er viktig for oss at sikkerheten er god for deltakerne, forklarer Solberg

– Det eneste vi ikke har kontroll over er været, men det kan jo bli vanskelig. Jeg håpet selvfølgelig på 23–24 grader og sol hele veien, men tar man de siste ukers vær i betraktning, så skal ikke været bli så ille, sier han.

Rittet startet allerede 06.00 fra Bergen, og avsluttes på Voss 18.30.

Siste video

I minst 50 km/t kjører brøytebilen på en gangvei ved E39 som brukes som skolevei.
Programleder: Mariann Reikerås
Programleder: Mariann Reikerås