NRK Meny
Normal

Kaosmorgenen: Fire timer med køer rundt Bergen

En ulykke kommer sjelden alene. Trafikken sto stille i flere retninger til og fra Bergen i morgentimene.

ulykke

SMELL: En buss og en lastebil krasjet i Fløyfjellstunnelen tidligere i morges. Rett etter at tunnelen åpnet igjen, krasjet to biler på nytt.

Foto: 03030-TIPSER

Rundt klokken 09.30 skjedde det for andre gang samme morgen: To biler kolliderte i Fløyfjellstunnelen i retning sørover mot Danmarks plass.

Det er foreløpig ukjent skadeomfang i denne ulykken.

Kø til Åsane

Bilistene fra Åsane hadde da stått i kilometerlange køer i lang tid allerede, etter at en lastebil og en buss krasjet tidligere på morgenen. Bussjåføren og fem passasjerer ble sendt til legesjekk.

Køen strakk seg til Åsane senter, fortalte trafikanter til NRK.

Nærmere klokken 11.00 meldte Statens vegvesen at trafikken fløt greit igjen i de fleste retninger til og fra Bergen.

Da hadde det tikket inn med trafikkmeldinger til Vegtrafikksentralen og politiet fra klokken 06.30 av. Hold deg oppdatert på alle her:

Få lyspunkter

– Hvor det går an å kjøre uhindret? I Fjøsangerveien har det glidd ganske greit.

Trafikkoperatør Tore Tysse i Vegtrafikksentralen prøvde å finne lyspunktene i trafikken i og rundt Bergen. Dem var det ikke mange av i dag.

En brann på Sotra i Arefjordvegen, like ved hovedveien til Bergen, førte til store trafikale problemer i rushet. Brannen ble meldt klokken 07.08, idet de sedvanlige køene begynte å bygge seg opp vestfra. Det var trolig ingen inne i huset.

Tidligere i morges skled en mopedist i glatte svinger i Hardangervegen. Hun ble kjørt til legevakten. Denne ulykken skapte ikke så lange køer.

Askøybrua krasjet to biler og sørget for køtid for de mange pendlerne over broen.