Normal

Ekstra feiring under åpningen

Pepperkakegeneralen lover folkefest og fakkeltog når Pepperkakebyen åpner med fest torsdag ettermiddag.

Pepperkakebyen
Foto: Emil Reiertsen / NRK

- Ordfører og pepperkakebyborgermester Gunnar Bakke setter av en hel dag for at den største og flotteste Pepperkakebyen i hele verden skal åpnes ettertrykkelig, sier daglig leder Steinar Kristoffersen i Pepperkakebyen.

Spesiell oppladning

Det har blitt en helt spesiell oppladning til årets åpning av pepperkakebyen, etter at hele byen ble rasert av hærverk sist helg . Siden den gang har imidlertid Bergens befolkning mobilisert stort og sørget for å bake nye pepperkakehus - slik at den tradisjonsrike adventsutstillingen fremstår med sedvanlig størrelse og stil.

Fullt hus

Steinar Kristoffersen regner med ekstra oppmerksomhet om åpningen. Derfor legger man opp til besøkskø med egne tider for barn.

- I Pepperkakebyen er det dessverre ikke plass til alle som vil komme på besøk kan komme samtidig. Byen vil derfor være åpen for grupper fra barnehager og skoletrinnene 1. til 4. klasse på dagtid torsdag og fredag.

Åpen til midnatt

Vanlige folk får også "utvidet besøkstid".

- Alle andre anmodes om å komme på besøk om ettermiddagen og kvelden torsdag og fredag. For at så mange som mulig skal få komme, holder vi åpent fra 09.00 til 24.00 fra torsdag til og med lørdag, sier Kristoffersen.

LES OGSÅ: - Våre bygg er trygge