Hyller helten med dukkebilde-bok

Bergensmusiker med helt spesiell hyllest til sin store helt på sitt første soloalbum.

Christer Ottesen

GÅR SOLO: Christer Ottesen har spilt i Popium, Flare, Faith Circus og Paraplegic.

Foto: Hanne Cathrin Olsen

Christer Ottesen (38), kjent fra supergruppen Popium, har fått med seg produsent Even «Magnet» Johansen og Savoy-trommis Frode Unneland på en mildt sagt spesiell utgivelse.

Hans første soloalbum, «Life On Mariner 4», blir utgitt under navnet Spiders from Danmarksplass. Men selv om navnet oser Bowie og Ziggy Stardust, er det Kiss-gitarist Ace Frehley som gjennomsyrer hele prosjektet.

LES OGSÅ: Gitarhelt gjør comeback etter 20 år | Surfet på legenden

– Alltid nytt sted og ny vinkel

– Alt jeg har gjort hittil i karrieren, har vært sterkt påvirket av Kiss, selv om jeg ikke alltid har tenkt over det. Det var vel naturlig at det smeltet sammen når jeg først gjorde en soloplate, forteller Ottesen.

Musikken levner liten tvil om hvilken sjanger som ligger nærmest brystet til bassisten. Men nesten like mye arbeid er lagt ned i coveret. Platen blir utgitt som en 64 siders fotobok, med bilder av Ottesens Ace Frehley-dukke på forskjellige steder rundt om i verden.

– Jeg begynte å ta bilder på turné i Kina med Flare i 2007, på alle mulige forskjellige steder. Så ballet det på seg og ble også på ferier og mer eller mindre hele tiden. Det må alltid være på forskjellige steder, og helst en ny vinkel hver gang, forteller Ottesen.

Skylder på «magi»

Dukken har fått hard medfart på reisene. Nå mangler gitaren, platåskoene og begge hendene. Men like fullt er Ace alltid med på tur når Ottesen pakker kofferten.

– Egentlig var det Gene Simmons-dukken som var med på tur. Men jeg har skiftet favoritt underveis. Opprinnelig var det Paul Stanley, så ble det Gene, og nå er det Ace, sier bassisten.

– Hva er det med Kiss og menn i 30-40-årene?

Ace Frehley i Drammen

HELTEN: Ace Frehley, her fotografert på Union Scene i Drammen i 2009.

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

– Magi. Vi blir aldri lei konseptet. Treffer du en annen Kiss-fan, kan du bli sittende og prate i timevis, uten å kjenne vedkommende fra før. Det er noe vi ikke helt skjønner, heldigvis.

Neppe nytt fra Popium

Boken er laget i samarbeid med Kenneth Greve, som også laget coveret på den første norske Kiss-hyllestplaten «Flaming Youth», en utgivelse Ottesen også var tungt involvert i. Bildene ligger også på Ottesens blogg, hvor han lover det også vil komme nye bilder - så lenge Ace-dukken henger sammen.

Bassisten spiller fortsatt i Flare og classic rock- bandet Faith Circus, og bedyrer at soloprosjektet er noe han først og fremst gjør for moro skyld og for å «se hva som skjer». Noe nytt Popium-album ser det derimot ikke ut til å bli.

– Der har vel Pogo Pops tatt helt over. Eventuelt måtte det bli et best of-album, sier Ottesen.