Huseklepp: - Deilig å være i mål

Klokken fire natt til mandag satte Erik Huseklepp seg på flyet til Italia. - Det har vært en lang dag og en lang natt, sier Bari-spissen til NRK.no.

Erik Huseklepp

TIL SERIE A: Erik Huseklepp har skrevet under en kontrakt på 3,5 år med den italienske klubben Bari.

Foto: Hommedal, Marit / SCANPIX

Brann-spilleren, som inntil i natt var på treningsleir i Tyrkia med Rune Skarsfjord & co, skrev i dag under en kontrakt med bunnlaget i italienske Serie A med en varighet på tre og et halvt år. Overgangssummen skal være på om lag 13,5 millioner kroner.

-Jeg har vært oppe i hele natt. Dro klokken fire, tyrkisk tid, og her har det gått i forhandlinger og forskjellig i hele dag. Stressende, men deilig å være i mål nå, sier Huseklepp til NRK.no på telefon fra Milano.

- Vil skyte dem høyere opp

Erik Huseklepp

SUKSESS: Erik Huseklepp er den første bergenseren som har scoret for landslaget på lang, lang tid.

Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix

Selv ønsker 26-åringen ikke å kommentere påstandende om at han skal ha sikret seg en klausul, som gjør at han kan forlate klubben dersom de rykker ned.

- Innholdet i kontrakten ønsker jeg ikke å kommentere, sier han.

LES OGSÅ: Enda en spiller forlater Brann

- Hvordan ser du på å spille for Bari fremover?

- Det blir kjekt. De ligger jo litt utsatt til tabellen. Men det er en utfordring jeg er villig til å ta, og jeg håper jo å kunne skyte dem litt høyere opp på tabellen, sier Huseklepp.

Bekrefter Drillo-telefon

Landslagssjef Egil «Drillo» Olsen fortalte til VG tidligere i dag at Huseklepp ringte ham før papirene ble signert. Det bekrefter Huseklepp overfor NRK.no.

- Ja, jeg ringte ham for å høre hva han tenkte om en eventuell overgang. Svaret var at det hadde han ikke noe problem med. Så da var det jo greit, forteller bergenseren.

Drillo

GA VELSIGNELSE: Landslagstrener Egil Olsen

Foto: Aas, Erlend / Scanpix

Egil Olsen sier til NRK.no at han ikke har noen innvending mot at Huseklepp nå går til italiensk fotball.

- For meg er det helt greit. Han er klar over at han går til en bunnklubb, og at sjansen for at de rykker ned er relativt stor. Men Erik ville gjerne ut nå, og jeg tror det er positivt, sier Olsen til NRK.

Skal lære seg italiensk

Huseklepp legger ikke skjul på at det er godt å endelig være klar for en større europeisk liga, etter at overgangen til Celtic gikk i vasken for to uker siden.

- Jeg er glad jeg får sjansen, og jeg er veldig spent. Det blir en helt ny erfaring å bo alene på et helt ukjent sted. Jeg kjenner ingen på laget, så det blir en helt ny utfordring, sier Huseklepp, som bekrefter at han nå skal gå i gang med å lære seg italiensk så fort som mulig:

- Ja, jeg vet at jeg må lære meg språket. Men det er helt greit. Da har jeg noe å gjøre på i begynnelsen.

- Elsker Brann og Brann-fansen

Huseklepp er den siste i rekke profiler som forlater klubben foran årets sesong. Spillere som Jan Gunnar Solli, Eirik Bakke, Petter Vaagan Moen, Gylfi Einarsson, Cato Hansen og Kenneth Udjus er alle borte. I dag forsvant også Tijan Jaiteh, i tillegg til Huseklepp.

- Hva tenker du om årets sesong for Brann, som i dag har mistet to spillere?

- Jeg har tro på at det skal bli bra. Rune Skarsfjord vet hva han holder på med, han har lært meg masse. Nå får de jo også inn penger for meg, slik at de kan hente inn en erstatter.

- Ser du for deg å komme tilbake og avslutte karrieren i Brann?

- Ja, jeg håper å få lov til å komme tilbake. Jeg elsker klubben og fansen, og det kommer jeg alltid til å gjøre.