Hurtigruten fremdeles populær

Hurtigruten er mer populær enn noen gang. Det til tross for den dramatiske brannen på skipet Nordlys for en måned siden.

Nordlys blir slept mot verft

IKKE SKREMT: Publikumsinteressen for Hurtigruten ser ikke ut til å ha blitt lavere etter brannen i september. Her slepes MS Nordlys til verftet der skipet skal repareres.

Foto: Bjørn Ivar Voll

Brannen på hurtigruteskipet MS Nordlys for en måned siden har ikke gått utover billettsalget, slik reiselivsnæringen og Hurtigruten ASA fryktet.

2012-turene fylles allerede opp

Selskapet har allerede begynt fylle opp turene for 2012, forteller kommunikasjonsdirektør hos Hurtigruten ASA, Ragnar Nordum.

– Det er den alvorligste ulykken vi har hatt på 50 år. Men når det er sagt, så har vi ikke merket noe på booking-interessen.

To mennesker mistet livet da det begynte å brenne om bord på Nordlys utenfor Ålesund september, en av dem en 18 år gammel lærling som var på sin første tur.

Reiselivsnæringen fryktet da for både billetsalget og omdømmet til Hurtigruten, men så langt har ikke de dystre spådommene blitt sanne.

Jobber med å finne erstatning for Nordlys

– Det er ingen som har avbestilt på grunn av brannen, og jeg tror nok at folk har tillitt til at vi setter sikkerhet som prioritet nummer en, to og tre. Det vil vi fortsette å gjøre, sier Nordum.

Nå gjenstår det å få nok skip til å frakte reisende neste år. Det kan bli nødvendig å leie inn eksterne skip fram til Nordlys er klar igjen utpå vinteren.

– Vi har fortsatt godt håp om at skipet blir feridg i første kvartal i 2012, men jobber fortsatt med logistikken for å få alle skip i rute. Om det blir med reserveskip eller andre løsninger, er vi ikke sikre på ennå, sier Nordum.