NRK Meny
Normal

Gunnbjørg og Rita ble venner etter «Hurtigruten - minutt for minutt»

Mange har fått seg venner for livet etter å ha fulgt «Hurtigruten - minutt for minutt» fra sofakroken. Nå møtes flere av dem og tar hele turen om igjen.

De ble venner under TV-programmet Hurtigruten minutt for minutt. Nå skal de reise på tur sammen for å markere ettårsdagen for den enestående sendingen.

SE VIDEO: Gunnbjørg Skogøy (t.v.) og Rita Fylkesnes ble venner under Hurtigruten - minutt for minutt. Nå reiser en hel vennegjeng den samme turen fra Bergen til Kirkenes.

– Vi hadde aldri blitt kjent hvis ikke det programmet hadde gått på TV, sier Gunnbjørg Skogøy og Rita Fylkesnes fra Haugesund.

Sammen med tusenvis av andre TV-seere ble de fengslet av den utrolige reisen fra Bergen til Kirkenes for nøyaktig ett år siden.

Delte opplevelser på Facebook

Mange fulgte sendingen på Facebook, samtidig som de så de vakre tv-bildene på NRK. For en del av dem ble dette starten på det som kan bli livslange vennskap i en gruppe som kaller seg «Blindpassasjerene».

– Det hadde ikke blitt det samme uten Facebook. Vi satt hjemme alene og så på TV, og på Facebook hadde vi noen å dele opplevelsene med samtidig, sier Gunnbjørg Skogøy.

Mange av dem ble så oppslukt, både av TV-bildene og kontakten med de andre som fulgte skipet nordover, at det gikk hardt utover både husarbeid og andre gjøremål.

– Det var nesten en lettelse da de kom til Kirkenes. Endelig kunne vi få huset litt på stell. Det ble ikke gjort noe den uken, innrømmer de to vennene.

  • Hva er ditt beste minne fra TV-sendingen? Skriv gjerne i kommentarfeltet nederst!

Reiser på jubileumstur

Kjell Roger Skauen

GLEDER SEG: Kjell Roger Skauen har organisert jubileumsturen og gleder seg veldig til turen.

Foto: Kjell Jøran Hansen / NRK

Gruppen har hatt flere møter siden de spesielle junidagene i fjor. Noen av dem har blant annet vært på utflukt for å se MS "Nordnorge" i dokk i Ølen.

Etterhvert kom forslaget om å reise sammen hele turen.

– Jeg tok på meg å organisere turen. Nå er vi 27 personer i alderen 20 til 80 år som gleder seg veldig til å reise på tur sammen, sier Kjell Roger Skauen.

De ønsket å reise med hurtigruteskipet Nordnorge og valgte avreisedato nærmest mulig ettårsdagen.

Dermed står de reiseklare på kaien i Bergen 25. juni.

– Vi regner ikke med like mye folkeliv på denne turen. Men vi vet at det er noen andre i gruppen som skal stå og ta i mot oss etterhvert som turen går nordover, sier Rita Fylkesnes.

Hurtigruten minutt for minutt

DELTE OPPLEVELSENE: Her er Nordnorge ved Brønnøysund. Mange delte opplevelsene underveis på Facebook.

Foto: NRK

Hva er ditt beste minne fra TV-sendingen?

Siste video

Programleiar: Jan Børge Leirvik
Programleiar: Jan Børge Leirvik
Programleiar: Jan Børge Leirvik