Da hun ble valgt, gikk Tennfjord av

Kjell Tennfjord ble valgt til ny styreleder i Brann, men trakk seg da hans foretrukne styremedlem ble skjøvet ut til fordel for supporterkandidaten Åshild Samnøy.

Åshild Samnøy

UØNSKET AV TENNFJORD: – Jeg har veldig mye organisasjonserfaring, og har aldri vært borti at det har vært stilt et slikt ultimatum til et årsmøte, sier Åshild Samnøy.

Foto: Sølve Rydland / NRK

– Dette var absolutt ikke mitt ønske. Min inngang til alt jeg har gjort i Brann, har vært å tjene klubben. Jeg er ikke viktig, sier Åshild Samnøy.

Skandaleårsmøtet i Sportsklubben Brann, der Kjell Tennfjord onsdag kveld ble valgt til styreleder, for så å trekke seg like etterpå, var på mange måter varslet.

Før møtet la klubbens nettside ut en sak der Tennfjord svært tydelig sa fra om at han ikke ønsket noen andre enn dem som var foreslått av valgkomiteen inn i styret.

– Jeg vurderer sjansen for at vi skal lykkes som størst hvis medlemmene følger innstillingen og velger dette styret (...) For meg handler dette om tillit, sa Tennfjord til Brann.no, og viste til ønsket om å få økonomisk og juridisk kompetanse inn i styret.

Benkeforslaget vant

Kjell Tennfjord valt til ny styreleiar i Brann

BLE KLAPPET FREM: Så trakk Kjell Tennfjord seg.

Foto: Sølve Rydland / NRK

Uttalelsen kom etter at det var varslet to benkeforslag til styreplassene i klubben. Tidlig onsdag ble det kjent at et av dem, Bjørn Dahl, trakk sitt kandidatur. Dermed var det kun supporternes kandidat, Åshild Samnøy, igjen.

Og hun ble altså valgt. Samnøy fikk 135 stemmer, mot 117 stemmer til Nina Sandnes, som skulle stå for den juridiske kompetansen i styret. Da trakk Tennfjord seg.

Også Liv Grete Skjelbreid, Tom Georg Olsen og Arild Christiansen trakk seg fra styret etter at Samnøy ble stemt inn. Nå må det innkalles til ekstraordinært årsmøte.

Se video: Sterke reaksjoner fra salen når Tennfjord trekker seg (artikkelen fortsetter under videovinduet).

LES MER: Sjokkerte årsmøtet: Tennfjord gjekk av i protest mot medlemmane

– Aldri vært borti et slikt ultimatum

Tennfjord avviste onsdag kveld at den raske avgangen hans bunnet i personkonflikt, men allerede før årsmøtet meldte Bergens Tidende at Tennfjord var villig til å sette hardt mot hardt for å slippe å jobbe sammen med Åshild Samnøy i Brann-styret.

Samnøy, som er en sentral person i supportermiljøet og har sittet i klubbens styre i flere år, er likevel overrasket over at Tennfjord gikk av.

– Jeg har veldig mye organisasjonserfaring, og har aldri vært borti at det har vært stilt et slikt ultimatum til et årsmøte. Så det var jeg overrasket over, sier Samnøy om de sterke motforestillingene mot henne som kom frem i dagene før styremøtet.

– Ikke kjekt for noen

I motsetning til Tennfjord, som mener medlemmene burde stemme frem valgkomiteens innstilling, mener Samnøy årsmøtedeltakernes frie tøyler til å velge inn dem de vil, er et viktig prinsipp.

– Det er sentralt, sier hun.

Samnøy vil ikke kommentere om hun synes enkeltpersoner satte seg selv foran Sportsklubben Brann under årsmøtet.

– Det var trasig at årsmøtet endte som det gjorde. Dette er ikke noe kjekt for noen. Nå må klubben må reise seg, og så håper jeg klubbdemokratiet blir styrket, uavhengig av personer, sier Samnøy.

LES OGSÅ: Tennfjord: – Jeg er oppriktig lei meg

Se intervjuet med Kjell Tennfjord etter årsmøtet:

Created by InfoDispatcher