Normal

Hudfletter NRK etter cuptabbe

Arna-Bjørnar og de øvrige semifinalistene sendte representanter til Oslo for å delta i cuptrekning på NRK. Men trekningen ble ikke engang nevnt i sendingen.

Madeleine Giske og Maren Mjelde i kamp for Arna-Bjørnar mot Klepp

REISTE FORGJEVES: Madeleine Giske (i midten) dro ens ærend til Oslo for å delta under cuptrekningen.

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

- Det finnes ingen god forklaring på hvorfor vi ikke greide å få med dette. Altfor svakt av oss. Vi har fått mye kjeft, og det er helt fortjent, sier sportssjef i NRK, Rune Haug, til NRK.no.

Giske reiste til ingen nytte

Semifinaletrekningen skulle skje i pausen under kvartfinalen mellom Odd og Viking i herrenes cup sist søndag. Kampen gikk direkte på NRK1. Trekningen av herre-NM fikk fyldig omtale.

Kvinnenes trekning ble ikke nevnt med et eneste ord, til tross for at Arna-Bjørnar, Lillestrøm, Røa og Trondheims-Ørn alle hadde sendt en representant til trekningen.

For Arna-Bjørnar dro kaptein Madeleine Giske. Hun uttrykker stor skuffelse over NRK.

- Det er altfor dårlig. Jeg hadde trodd at det i alle fall skulle bli en notis i pausen. Når NRK først har rettighetene til både herre- og kvinnecupen, så bør de dekke begge deler. Dette var forskjellsbehandling så til de grader, sier Giske til NRK.no.

Rune Haug

LEGGER SEG FLAT: Sportssjef i NRK, Rune Haug.

Foto: NRK

Klubben uttrykker på sine egne hjemmesider stor skuffelse over at cuptrekningen ble fullstendig ignorert av statskanalen.

- Forskrekket og forbannet

Styreleder Tore Thorsen forteller til NRK.no at han reagerte med vantro under cupsendingen.

- Jeg ble både forskrekket og forbannet. Her var vi bedt om å sende en representant, og så kommer det ikke et eneste ord. Vi vet jo at det er mer interesse for herrefotball, men vi hadde i det minste forventet å bli nevnt, sier Thorsen til NRK.no.

Heller ikke Trondheims-Ørn-trener Gøril Kringen er nådig mot NRKs tv-sending.

- NRK var dyktige på kvinnefotball for 5-6-7 år siden. Men nå er dekningen totalt fraværende. At allmennkringkasteren er dårligst i klassen på Norges største kvinneidrett er selvsagt for dårlig, sier Kringen til bt.no.

- Laber interesse for kvinnefotball

Sportssjefen i NRK, Rune Haug, legger seg fullstendig flat for kritikken.

- NRK har ikke gitt Norges største kvinneidrett god nok oppmerksomhet i 2010. Vi har som allmennkringkaster et ekstra ansvar, og lover at vi skal bli flinkere. Det betyr likevel ikke at vi vil gjøre vesentlige endringer i vår dekningn. Det er dessverre slik at interessen for Toppserien er veldig laber, sier Haug.

- Media har vel heller ikke gjort noe for å løfte interessen for kvinnefotball?

- Jeg tror det ligger et uforløst potensial i Toppserien som tv-produkt. Men enn så lenge er det TV 2 som har rettighetene til serien. Hva som vil skje ved neste korsvei, avhenger av mye, blant annet pris og hvordan NFF pakker de ulike tv-avtalene, sier Haug.

NRK-toppen slipper likevel en gladnyhet til kvinnefotballfansen:

- Dersom Norge klarer å kvalifisere seg til VM neste år, så har NRK allerede sikret seg rettighetene til Norges kamper, sier Haug.

Arna-Bjørnar møter Trondheim-Ørn i cupens semifinale 22. september. Kampen spilles i Trondheim.