Høytrykket er på vei!

Tirsdag og onsdag er sommeren tilbake på Vestlandet. – I indre strøk kan det bli 24-25 grader, sier statsmeteorolog Martin Granerød.

varme, sommer, sol

HUSKER DU DENNE? Tirsdag og onsdag er solen tilbake på Vestlandet.

Foto: HANSEN, ALF OVE / SCANPIX

Det har bøttet ned på Vestlandet mer eller mindre kontinuerlig siden sankthans. Nedbørsrekorder har falt. Brannvesenet har rykket ut til flere oversvømmelser. Juli har ikke vært våtere på 46 år. Og normalnedbøren for august i Bergen, som er 190 mm, er allerede passert.

Men nå kommer solen.

Hold av tirsdag og onsdag

– Et høytrykk er i ferd med å bygge seg opp over Storbritannia akkurat nå. Det beveger seg sakte mot oss og når kysten av Vestlandet i løpet av mandag eller tirsdag, sier Martin Granerød ved Vêrvarslinga på Vestlandet.

Allerede utover søndagen blir skydekket lettere, temperaturene noe økende. Tendensen fortsetter mandag, selv om ukens første dag byr på en del skyer.

– Men det kan ta litt tid før de lave skyene kommer seg vekk, sier meteorologen.

Men tirsdag er skyene borte. Og onsdag. Da ligger det an til sol fra skyfri himmel.

– Da får vi temperaturer over 20 grader. Ved kysten blir temperaturene holdt litt nede av en nordavind, men i indre strøk, for eksempel i Voss-traktene, kan det bli 24-25 grader, sier Granerød.

Torsdag svekkes høytrykket

Det ser ut som om det gjelder å utnytte tirsdag og onsdag for alt de er verdt. For torsdag melder meteorologen om en vinddreining som kan svekke høytrykket og og øke sjansene for nedbør.

– Tendensen tilsier at det blir mer skyer fra torsdagen, og vi må være forberedt på perioder med regn. Men temperaturene blir forholdsvis greie, og det er håp om litt sol av og til, sier Granerød.