Normal

Høyre: – Vi må ta vare på Drevland

Høyres generalsekretær vil ikke spekulere i om Trude Drevland-saken kan ha påvirket det dårlige valgresultatet i Bergen. – Vårt fokus nå er å bistå Trude, som er i en vanskelig situasjon.

Lars Arne Ryssdal, Høyre

TENKER PÅ TRUDE: Generalsekretær i Høyre Lars Arne Ryssdal mener det viktigste nå er å ta vare på sin kollega og partifelle Trude Drevland. Her er Ryssdal sammen med statsminister og partileder Erna Solberg (H) på Høyres gruppekonferanse i Høyres hus tidligere i høst.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Det er aldri hyggelig når en av våre sentrale folk har denne typen utfordringer, sier generalsekretær i Høyre, Lars Arne Ryssdal til NRK.

I dag ble det kjent at både ordføreren i Bergen, Trude Drevland og havnesjef Inge Tangerås er siktet for grov korrupsjon i cruisedåp-saken.

– Hva synes du om at bergensordfører Trude Drevland er siktet for grov korrupsjon med en strafferamme på inntil ti år?

– Vi forholder oss til at politi og påtalemyndighet fortsetter undersøkelsene. Det er ikke naturlig å kommentere noe ut over det. Vi må uansett ta vare på vår kollega som er i en krevende situasjon.

Jeg tror Trude gjerne skulle vært denne saken foruten.

Lars Arne Ryssdal, Høyre-leder

– En tøff situasjon

Høyres generalsekretær sier at Høyre vil ivareta Drevland gjennom tilstedeværelse og bistå gjennom lokalforeningen i Bergen.

– Hun har vært i kontakt med våre folk. Ut over dette har jeg ingen behov for å kommentere det, eller hvordan hun har det. Men at det er en tøff situasjon sier seg selv, sier Ryssdal.

Dag Skansen

GRUPPELEDER I BERGEN: Dag Skansen.

Foto: Dag Harald Kvammen Andersen / NRK

Høyres gruppleder i Bergen, Dag Skansen, bekrefter at de etter beste evne prøver å ta hånd om sin kollega.

– Jeg har ikke snakket med Trude selv i dag, men vi snakket sammen tidligere i uken. Hun har det tungt, og dette kommer på toppen av alt annet. Vi fokuserer på å ta vare på henne, så får vår generalsekretær uttale seg om det øvrige, sier Skansen til NRK.

LES OGSÅ: Aarebrot: – Drevland kan vere ute av politikken

Trude Drevland og Torstein Hagen

FAMØS SKIPSDÅP: Trude Drevland og skipsreder Torstein Hagen i forbindelse med skipsdåpen, som nå har fått et etterspill.

Foto: NRK

Skulle vært saken foruten

– Er siktelsen en overraskende utvikling i saken for Høyre?

– Det er overraskende i den forstand at vi ikke har fått noen signaler før det kom. Politiet jobb må de ivareta, vi driver ikke noe parallelt arbeid, sier Ryssdal.

Hun har det tungt, og dette kommer på toppen av alt annet.

Dag Skansen, gruppeleder Bergen

– Er saken politisk skadelig?

– Først og fremst så er dette en vanskelig situasjon for Trude Drevland, og det er vårt fokus nå. Jeg tror Trude gjerne skulle vært denne saken foruten. Utover det er det ikke riktig å vurdere saken nærmere nå.

– Hva vil dere gjøre fremover?

– Jeg tror alle partier og politikere må være forberedt på at de har krevende vurderinger å foreta hver dag. Vi har retningslinjer å forholde oss til hvordan vi jobber. Det betyr ikke at noen av våre ikke kan komme i krevende situasjoner. Vi diskuterer både hvordan vi håndterer situasjoner og hvordan vi unngår å komme i dem, sier Ryssdal.

– Kan politietterforskningen av Trude Drevland ha påvirket valgresultatet i Bergen?

– Jeg ser det ikke naturlig å kommentere valgresultatet ut fra denne saken. Nå er det viktig at politiet gjør sin jobb, og så må vi bistå vår ordfører i Bergen, sier Lars Arne Ryssdal.