NRK Meny
Normal

Hør Jettes kanonade mot arbeidsministeren

Slår tilbake mot kvinnediskriminering på jobb. – Arbeidsminister Robert Eriksson, våkn opp fra drømmen din og spis frokost!

Created by InfoDispatcher

FYRTE LØS: Hør Jette F. Christensens bredside mot arbeidsministeren og se bilder fra 8. marstoget i Bergen sentrum. Foto: Dag Harald Kvammen Andersen, NRK

Jette F. Christensen (Ap) holdt 8. mars-appell på Torgallmenningen i Bergen søndag formiddag. Du kan se videoen i vinduet ovenfor.

Christensen tok spesielt for seg det hun mener er systematisk diskriminering av kvinner i norsk arbeidsliv. Og hun sparte ikke på kruttet:

Ta kvinner på alvor

– I en virkelighet der over halvparten av kvinnene diskrimineres i arbeidslivet på grunn av foreldrepermisjon, så trenger vi en politikk for mer trygghet, ikke mindre, sier hun.

Jeg har et gratis råd til Robert Eriksson: Våkn opp fra den drømmen og fortell hvorfor vi ikke bør kjempe mot mer ufrihet i arbeidslivet.

Jette F. Christensen, 8. mars-taler

Ap-politikeren viser til at én av fire gravide, midlertidige ansatte, ikke får fortsette i jobben.

– Da trenger vi en politikk som tar dem på alvor, ikke politikere som sier at de ikke skjønner sitt eget beste, sier hun.

Kvinnedagen toget i Bergen
Foto: Dag Harald Kvammen Andersen / NRK

Bredside mot ministeren

Ap-politikeren fra Bergen minnet om at det nylig var politiske streiker over hele Norge i protest mot den nye arbeidsmiljøloven.

– I den forbindelse var jeg i Oslo og hørte den frekkeste setningen som har falt i norsk politikk siden Einar Førde. Setningen var ikke ment frekt, men det var arbeidsminister Robert Eriksson som valgte å åpne sin forsvarstale med å bruke Martin Luther King sine ord: «Jeg har en drøm.» Man skulle tro at Eriksson sine rådgivere konstant er på toalettet, sier Christensen ironisk.

– Jeg har et gratis råd til Robert Eriksson: Våkn opp fra den drømmen og fortell hvorfor vi ikke bør kjempe mot mer ufrihet i arbeidslivet, og at seksti av de mest inntjenende selskapene på Oslo Børs har null kvinnelige toppledere, eller at åtte av ti ordførere er menn, sier Jette F. Christensen.

– Christensen bommer totalt

Lise Hammersland Mjelde

– TOTALBOM: Lise Hammersland Mjelde i Hordaland Unge Høyre mener 8. mars er dagen vi bør rette søkelyset mot dem som står utenfor.

Foto: Privat

– Jette Christensen bommer totalt i utspillet sitt om arbeidsmiljøoven. Det mener leder i Hordaland Unge Høyre, Lise Hammersland Mjelde.

Hun mener 8. mars er en dag da vi bør rette søkelyset mot dem som står utenfor. Enten det gjelder dem som står utenfor arbeidslivet, eller kvinner som ikke får avgjøre sin egen fremtid.

– Det er et stort skille mellom de kvinnene som har friheten til å skape sin egen fremtid, og dem som ikke har det. Norske kvinner har valgfrihet og muligheter som undertrykte kvinner i andre land bare kan drømme om. 8. mars for meg handler om å kjempe for disse kvinnenes fremtid, sier Lise Hammersland Mjelde.

Hun har en oppfordring til Jette Christensen: – Lytt til Sylvi Listhaug!

Siste video

svært stor fare for lyng og grasbrann på Vestlandet
Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum sier de ikke kan frede Sylvi Listhaug som justisminister. –Hun hører ikkje på statsministerens råd, sier han.
Programleiar: Jan Børge Leirvik