Her sjekker hundene inn for å unngå rakettbråk

Støy fra fyrverkeri gjør nyttårsaften til en skremmende dag for hunder. I Bergen sjekker mange inn på hotellet som lover en stille feiring.

Hunder på hotell på nyttårsaften

HUNDEHOTELL: Geir Hammersland og Gro Sellevold er blant hundeeierne som sjekker inn på hotell med hundene sine på nyttårsaften.

Det bjeffes mer enn normalt i resepsjonen på Clarion Hotel Bergen Airport. Små og store hunder hilser på hverandre.

På hotellet sjekker rundt 40 hunder og eierne deres inn i ettermiddag, for å slippe unna bråk fra fyrverkeri i kveld.

– Vi håper de får en fin kveld hos oss, og at det blir stille og rolig. Vi hadde testhunder her i fjor, og de hadde det veldig bra, sier Marie Danielsen, resepsjonist på hotellet.

En del firbeinte gjester har allerede sjekket inn. Blandingshundene Troy og Tuva labber fornøyd rundt på hotellrommet de er tildelt for natten.

– Det er første gang vi gjør noe som dette, og det virker som at hundene trives. Det var forlokkende med et sted som er stille i kveld, derfor valgte vi å ta med hundene og feire nyttår her, sier hundeeier Geir Hammersland.

Egnet beliggenhet

Hotellet har tjukke vinduer, og fordi Bergen lufthavn ligger like ved, er det i området rundt strenge regler for hvor man har lov å fyre opp raketter.

Det gjør det til et ideelt sted for dem som ønsker å slippe unna støy på nyttårsaften, forklarer Tobias Brekke, som jobber på hotellet.

– Vi har lyst å tilby de med firbeinte venner en litt triveligere nyttårsaften, uten bråk fra fyrverkeriet. Det er første gang vi gjør dette, sier Brekke.

Ideen om å tilby hunder og hundeeiere en litt annerledes nyttårsfeiring, har hotelledelsen fått fra søsterhotellet på Arlanda i Stockholm.

– Der har de gjort dette de siste årene med stor suksess, og blir fullbooket lenge før desember, sier Brekke.

Tobias Brekke

ØNSKER VELKOMMEN: Food and beverage manager Tobias Brekke ønsker firbeinte velkommen på nyttårsaften.

Foto: Dag Harald Kvamme Andersen / NRK

– Gjør det for hunden

Hundeeier Terje Hatland har tidligere reist langt bort for å skåne hundene sine for støy. I kveld har han tatt med Aron og Happy til hotellet på Flesland.

– Hundene blir urolige og redde til langt på natt av alle smellene. Derfor er det fint med et tilbud som dette som gjør at de får en stille kveld, sier Hatland.

Sigvard Jensen har en valp, og tror den får det bedre på hotellet enn den ville gjort hjemme.

– Vi gjør dette for hunden, ikke for oss selv. Den er bare et år gammel, og jeg tror den får den helt topp her, sier Jensen.

Happy og Aron sjekker inn

FORNØYDE: Hundene Aron og Happy er ifølge eieren glad for å slippe unna smell fra raketter i kveld.

Foto: Dag Harald Kvammen Andersen / NRK