Her kommer Bybanen til Lagunen

Krf-byråden og fylkesordføreren skålte i champagnebrus da Bybanen ankom sin nye endeholdeplass for første gang torsdag. – En merkedag, jublet de.

Testkjøring fra neste uke, åpning i mai/juni 2013.

FØRSTE TESTKJØRING:Alt det fysiske rundt selve banen på plass. Nå blir det testkjøring i et halvår før passasjerene slipper til.

– Det er fantastisk moro å stå her ved Lagunen i dag og ta imot Bybanen for første gang. Nå skal vi videre og være på Flesland i 2016, sier miljøbyråd Filip Rygg (Krf) til NRK.no.

LES OGSÅ: Bybanen kåret til den vakreste veien

Åpner i mai/juni

Torsdag ettermiddag var alt klart for prøvekjøring av andre byggetrinn på Bybanen i Bergen. Linjen mellom Nesttun og Lagunen er nå ferdig og vil bli prøvekjørt frem mot åpningen i månedsskiftet mai/juni.

På den nye endestasjonen hadde byråden selskap av fylkesordfører Tom-Christer Nilsen (H). De to skålte i champagnebrus umiddelbart etterpå.

Fylkesordføreren la ikke skjul på at han var stolt over å se vognsettet rulle inn mot holdeplassen for første gang. Han karakteriserte like godt dagen som historisk.

– En merkedag

– Vi er veldig stolte, og det er en slags merkedag når alt det fysiske endelig er på plass, sa Nilsen til ba.no.

Strekningen fra Nesttun til Lagunen er på 3,6 kilometer og gir fem nye stoppesteder på linjen fra Bergen sentrum.

Neste år blir det oppstart for tredje byggetrinn, som skal ta Bybanen fra Lagunen til Bergen lufthavn Flesland. Den siste strekningen har en lengde på 7,1 kilometer. Nær tre kilometer av strekningen vil være tunneler.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.