Politiet: – Et under at det ikke gikk verre

Garvede politifolk er rystet etter å ha sett video av villkjøringen til en varebil som til slutt endte i et smell rett før Stalheimstunnelen på E16.

Varebilen vingler frem og tilbake flere ganger, og holder på å frontkollidere med en møtende bil. Rett før Stalheimstunnelen på E16 smeller det.

HER VELTER BILEN: Kameratene Henning Knapstad og Roar Hylland trodde knapt sine egne øyne da de så kjøringen til bilen foran.

Henning Knapstad og Roar Hylland var på vei til Hemsedal for å selge en motorsykkel mandag formiddag i 12.30-tiden da de fikk sitt livs sjokk. Like før Stalheim nord for Voss lå det en varebil foran dem der føreren tydelig ikke hadde kontroll.

– Da vi fikk øye på bilen foran oss skjønte vi at noe slikt kunne skje. Og vi ble helt sikre da det kom chips flygende ut bilvinduet hans!

– Bilen vinglet frem og tilbake flere ganger, og holdt på å frontkollidere med en møtende bil før det til slutt smalt, sier Knapstad.

Hele seansen ble filmet av Knapstad med mobiltelefonen sin, som du kan se i videoen over.

Politiet er rystet

Politioverbetjent ved Voss lensmannskontor, Bjørn Inge Aarsand ble rystet da han fikk se videoen av villkjøringen.

– Det er et under at det ikke gikk verre. Vi er veldig glad for at det endte med at ingen møtende eller veifarende ble skadet, for her var det veldig små marginer, sier Aarsand.

Politiet har opprettet sak, føreren har tatt blodprøve og fått inndradd førerkortet sitt. Nå vil politiet etterforske saken videre og se på de mange meldingene fra vitner om kjøringen.

– De som meldte fra om uhellet skal ha mye honnør. De var veldig viktige rett etter ulykken, da de var med på å varsle andre farende, sier Aarsand.

Spant rundt

På videoen kan du se at det holder på å gå galt i to svinger, men føreren retter opp varebilen i siste liten. Så inntreffer ulykken.

Bilen treffer snøkanten på høyre side, triller rundt og spinner flere ganger på siden før den stopper opp i munningen av Stalheimstunnelen.

Knapstad og Hylland, som på dette tidspunktet var på telefon med politiet, stoppet sin egen bil og skyndte seg bort for å hjelpe.

– Da vi løp bort og kikket inn ruten sto føreren oppreist inne i bilen. Jeg vet ikke om han hadde på seg bilbelte. Vi hjalp ham å åpne døren slik at han kom seg ut.

– Føreren blødde litt fra den ene hånden, ellers hadde han ingen synlige skader. Bilen var knust. Vi fikk stoppet motgående trafikk. Siden vi hadde politiet på telefon da det skjedde ble tunnelen stengt med en gang, forteller Henning Knapstad til NRK Hordaland.

Forvirret

Knapstad anslår at den mannlige føreren er i midten av 20-årene.

Politi, ambulanse og brannvesen kom raskt til stedet og tok hånd om både vrak og fører.

– Hva slags tilstand var mannen i?

– Det luktet ikke alkohol, men han virret frem og tilbake og fremsto påvirket.

– Hva tenker du etter å ha opplevd noe slikt?

– Det hadde vært forferdelig hvis varebilen hadde truffet en bil med en familie, eller skadet noen andre, sier Henning Knapstad.

Mistenkt for ruspåvirket kjøring

«Det har vært en ulykke. Bilen ligger på siden. Ingen skal være fastklemt. Det var en person i bilen, og vedkommende skal ha kommet seg ut av kjøretøyet», opplyste Sigbjørn Villanger ved 110-sentralen i Hordaland klokken 12.45.

Klokken 1420 opplyste politiet at veien var åpnet igjen for trafikk.

Føreren av bilen mistenkes for ruspåvirket kjøring, melder BA.