Her får han ja fra Stacey – på Trolltunga

Det amerikanske paret trollbandt 80 rørte turister fra hele verden, og fikk applaus for frieriet.

Frieri på Trolltunga, Stacey og Minh

AMORS TUNGE: I nydelige omgivelser på Trolltunga ble kjæresteparet til forlovede fredag.

Foto: Privat

For paret fra Austin i Texas ble årets norgesferie uforglemmelig.

På den etter hvert så berømte utstikkeren over Ringedalsvatnet i Skjeggedal i Hardanger, fikk Minh Tran (40) sitt etterlengtede ja fra Stacey Wickliffe.

– Jeg var ganske nervøs og så for meg hvordan det skulle skje. Da vi kom stod det over 80 folk som nøt utsikten og ventet på tur til å ta bilde, forteller Minh Tran.

Da det var deres tur til å ta bilde, spurte han om hun kunne se bort, slik at han kunne ta et bilde av hun mens hun så utover vannet.

– Da gikk jeg ned på et kne og spurte om hun ville bli min kone. Alle som så dette ropte og applauderte. Stacey ble sjokkert og vantro. Hun sa ja, vi kysset, og følte oss som på toppen av verden. Det var utrolig og surrealistisk, sier Tran.

Minh og Stacey

FJELLFOLK: Minh Tran og Stacey Wickliffe er glade i å gå på tur i fjellet. Her på Stegastein en tidligere fjelltur.

Foto: Privat

Elsker Norge

De er begge glade i fjellturer, og 40 år gamle Minh Tran hadde vært på Trolltunga en gang tidligere. Han hadde funnet den perfekte arenaen for å fullbyrde sin kjærlighet til Stacey Wickliffe.

– Utsikten stjeler pusten ens, og øyeblikket vil vi huske for alltid. Det var verdt de fire timene vi gikk opp, sier Tran.

Familier til både blivende brud og brudgom er lykkelige for forlovelsen, sier Tran. Det er lite som tyder på at det blir parets siste norgesferie.

– Det er så mye mer å se og oppleve her. Alle de lokale er fantastiske å snakke med. Vennene våre er veldig giret og spør om turen vår. Vi elsker Norge!, sier Tran.

Flere frierier på Trolltunga

Det første kjente frieriet på den stadig mer populære fjellhyllen fant sted i august 2011, da Dan Voloshin fra New York tok kjæresten Kacie Fisher med opp på Trolltunga for å fri. Med turguide Jostein Soldal fra Odda Active som vitne, gikk Voloshin ned på kne og fikk sitt ja.

Hendelsen ble behørig omtalt i Hardanger Folkeblad, som også hadde et flott bilde av øyeblikket.

Av andre spesielle ting som har skjedd på turistattraksjonen i Skjeggedal, er det vel lite som slår konserten med metalbandet Shining sommeren 2015.

– Ei konsertoppleving utanom det vanlege.