Her er verdens vakreste labrador

Og den kommer fra Os i Hordaland.

Verdens vakreste labrador

I helgen ble den 4,5 år gamle hunden kåret til verdensvinner på World Dog Show i Stockholm.

Foto: Privat

Tidligere har labradoren med det klingende navnet Klungerhaugens Oleanna blitt kåret til Norsk Utstillingschampion – nå har tispa fått en enda bedre tittel.

World Champion

I helgen ble nemlig den 4,5 år gamle hunden kåret til verdensvinner på World Dog Show i Stockholm. En utstilling som regnes for et verdensmesterskap – i den grad en kan kalle en utstilling for det.

- Det ble mye styr, men det var en fantastisk opplevelse. Må kalle det once in a lifetime. Først ble hun kåret til beste tispe, så vant hun hele Labrador-klassen, sier matmor Hilde Lyngstad til NRKHordaland.no.

Hundeutstilling

Klungerhaugens Oleanna med oppdretter og handler Aud Presthus

Foto: Privat

Også oppdretter av Oleanna, Aud Presthus i Kvinnherad, var svært stolt over den nye verdensvinneren. Presthus fikk også æren av å vise labradoren frem som verdensvinner.

- Det var en deilig opplevelse. Jeg fikk nesten gåsehud, sier Presthus til NRKHordaland.no.

Første gang utenlands

Lyngstad tar stadig med seg labradoren på utstillinger, men det har vært innenlands. Men da det ble klart at årets World Dog Show skulle holdes i Stockholm, meldte de seg på.

-Verdensutstillingen går på rundgang over hele verden. Når den kom så pass nært, dro vi for å oppleve den.

- Hun hadde dagen

Til dem som trodde klassen bare bestod av et titalls hunder – det gjorde den absolutt ikke. I labradorklassen var det hele 307 hunder fra hele verden som konkurrerte.

- Hun hadde bare dagen. Hun liker veldig godt å vise seg frem og er glad og fornøyd. Som dommeren skrev i sin konklusjon; This is a true labrador, sier Lyngstad.

- Det var vel kanskje ikke millioner i premie?
- Nei, her er det bare heder og ære og noen diplomer og rosetter. Det vil si, vi fikk en campingstol, svarer matmor som ikke klager på manglende premier. For denne tittelen er den høyeste en kan få.

Med en slik tittel så er nok stamtavlen til labradoren fra Os enda mer verdt.

- Du så ikke etter en potensiell far på utstillingen da?
- Jeg tenkte jeg skulle kikke meg litt rundt, men det fikk jeg rett og slett ikke tid til. Det ble så mye styr, skratter Lyngstad.