NRK Meny
Normal

Her er russens nye hovedstyre i Bergen

Russen har valgt nytt hovedstyre, etter at tre medlem ble innblandet i narkoaksjonen i Bergen. Det var større rift om plassene enn ved det opprinnelige valget.

Nytt russestyre

NYTT STYRE: Fra venstre foran: Parveen Lawrence (president), Anniken Katrine Knutsen (visepresident) og Sindre Gjendemsjø (økonomiansvarlig). Bak: Joakim Trengereid (festansvarlig) og Ole Martin Hansen (informasjonsansvarlig). Amalie Løtveit (humanitæransvarlig) var ikke tilstede tirsdag.

Foto: Runa Victoria Engen

Tre av de seks medlemmene russens hovedstyre valgte selv å trekke seg, etter at de ble innblandet i narkotikaaksjonen i Bergen.

Russen i Bergen hadde derfor et suppleringsvalg tirsdag kveld. Tidligere visepresident Parveen Lawrence ble valgt til president. Tre nye medlemmer kom til.

– Jeg stilte fordi jeg vil at denne russefeiringen skal bli så trygg og minneverdig som mulig, sier Anniken Katrine Knutsen.

Hun går på Bergens Handelsgymnas og er valgt til visepresident. Ole Martin Hansen fra Akademiet er ny informasjonsansvarlig.

– Den beste muligheten til å påvirke er ved å sitte i styret, sier Hansen.

LES OGSÅ: Vil jobbe for narkofri russetid

Tre nye medlem

NYE MEDLEM: Joakim Trengereid, Ole Martin Hansen og Anniken Katrine Knutsen ble valgt inn i russens hovedstyre i Bergen.

Foto: Runa Victoria Engen

Påvirker ikke russetiden

Nær 40 elever ved videregående skoler i Bergen er siktet for bruk av hasj, og i noen tilfeller for sterkere narkotiske stoffer. Politiet gikk inn i skolene og hentet ut elevene.

Likevel skal ikke det påvirke russetiden, ifølge det nye styret.

– Det har satt en liten stopper for hovedrussestyret, men nå kan vi bare se fremover og bidra til en god russetid, sier Joakim Trengereid.

Eleven fra Laksevåg videregående er festansvarlig i styret.

– Jeg vil ikke tro det vil påvirke russetiden vår. Det er et utrolig engasjement blant russen for å gjøre dette så bra som mulig, sier Knutsen.

Ingen av elevene ønsker å kommentere siktelsene, eller hvor utbredt hasj er blant avgangselevene i Bergen.

– Det er noen få som er tatt for narkotikabruk, jeg kan ikke si noe mer enn det, sier Knutsen.

– Det er alltid noen som driver med det, men vi kan ikke ta stilling til det, sier Trengereid.

LES OGSÅ: alt om narkotikaaksjonen i Bergen

Større deltagelse nå

To personer fra hver videregående skole i Bergen stilte til suppleringsvalget. Det var rift om plassene i styret, ifølge opplæringsdirektøren i Hordaland Fylkeskommune.

– Oppmøtet var faktisk bedre enn på det ordinære møtet i september. Det var kamp om alle posisjoner med flere kandidater. Så det er ingen som klager på engasjementet, sier Svein Heggheim.

Fylkeskommune og politiet samarbeider med russen for å sørge for trygghet og forbud mot ulovlig rus ved deres arrangementer. Derfor ga de russestyret beskjed om at de ikke ville samarbeide med et styre der flere av medlemmene var innblandet i narkotikaaksjonen.

Saken fortsetter under bildet.

Fylkeskommunen opplæringsansvarlig

FYLKESKOMMUNEN: Svein Heggheim er opplæringsansvarlig for Hordaland Fylkeskommune.

Foto: Runa Victoria Engen

– Vi har nok aldri hatt en lignende situasjon, men det er jo selve forutsetningen for samarbeidet at vi jobber mot ulovlig rus, sier Heggheim.

– Alle som skal sitte i et styreverv og ta på seg ansvar for flere slike arrangementer, må ha tillit blant sine egne først og fremst, sier Heggheim.

Det nye styret skal planlegge innvielsesfesten for russen, og stå ansvarlig for russens uke i Bergen.

– Det styret vi har nå, tror jeg har tillit blant russen selv. Og det er det viktigste.

Siste video

Programleder: Jan Børge Leirvik
Lars Vaular, Nordvegen, Marius Neset, Terje Isungset og Eivør underholdt tusenvis på Torgallmenningen.
Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen møtte NRKJ-leder Richard Aune.