Her er politiets spor i bortføringssaken

Mobildata har gitt politiet viktige svar etter at forretningsmann Reidar Osen (67) ble bortført og ranet i Bergen. Nå leter de etter stedet hvor mobiltelefon hans ble knust og kastet.

Reidar Osen

BORTFØRT I SIN EGEN BIL: Reidar Osen (67) ble bortført i sin egen bil, en grå Peugeot varebil onsdag ettermiddag. Osen driver blandt annet Galleri Nygaten i Bergen sentrum.

Foto: Politiet/NRK

Store deler av kjøreruten som ble brukt under bortføringen i Bergen sentrum onsdag kveld er nå kartlagt.

Forretningsmann og gallerieier Reidar Osen står fredag kveld frem på TV2 og bekrefter at det var ham som ble bortført, slått og truet onsdag ettermiddag og kveld.

Osen selv har hittil kun vært i stand til å gi begrenset med informasjon. Tilstanden er fremdeles alvorlig.

– Han er fortsatt sterkt medtatt, og vi har kun fått gjennomført korte samtaler med ham. Men mobildata fra telefonen hans har gitt oss noen viktige tidspunkter og posisjoner, sier politioverbetjent Jannicke Bremer Johannessen, fungerende leder ved volds- og sedelighetsseksjonen på Bergen sentrum politistasjon.

Kastet mobiltelefonen på grusplass

Mannen fikk en pose tredt over hodet da han satte seg inn i bilen sin like ved Bergen Katedralskole, i området Heggebakken/Asylplassen. Gjerningspersonene plasserte mannen bak i bilen og kjørte ham rundt i lang tid.

Kart/montasje bortføring

LETER ETTER SVAR: Politiet kjenner nå deler av ruten gjerningspersonene kjørte med 67-åringen onsdag kveld.

Underveis skal mannen ha blittt slått kraftig og ranet for et større pengebeløp. De skal også ha ødelagt mannens mobiltelefon, en eldre Nokia-modell, og kastet den ut av vinduet.

Data fra telefonen og basestasjoner i Bergen har gitt politiet følgende svar:

  • Overfallet ved Bergen Katedralskole skjedde ca. kl. 17.30
  • Bilen har så kjørt over Nesttun og inn på Osvegen (E39)
  • Ferden har en stopp i området Kalandseid/Søfteland ved 18.30-tiden

– Her har fornærmede forklart at bilen kjører inn på en grusvei og inn på en stor, åpen gruslagt plass. Det er her mobiltelefonen hans blir knust og lagt igjen, sier Johannessen.

Gjerningsmennene forlot bilen

Fra dette stedet har politiet ingen gode holdepunkter, før 67-åringen unnslipper fra gjerningsmennene på Bønesheia ved 19.30-tiden.

– De gikk ut av bilen, og han klarte å få kontroll over bilen og kjøre bort. Han oppsøkte da en tilfeldig person i nærområdet, som tilkalte ambulanse, forteller Johannessen.

Laster kart, vennligst vent...

Gjerningspersonene skal ha snakket engelsk til offeret, men seg imellom kommuniserte de på et annet språk, trolig østeuropeisk.

Politiet ber nå om publikums hjelp for å oppklare saken. Spesielt er de interessert i å finne ut hvor i området Kalandseid/Søfteland bilen stoppet.

– Vi håper turgåere, hundeeiere eller andre som ferdes i området melder fra hvis de har sett noe av interesse. Vi er selvsagt også svært interessert i å finne mobiltelefonen, sier Johannessen.

Også i Bønesheia-området ønsker politiet opplysninger dersom folk har sett noe av interesse.

Bergen katedralskole

HER STARTET DRAMAET: Forretningsmannen ble overfalt da han satte seg inn i bilen sin her ved Bergen Katedralskole.

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK