Her er det nye byrådet

Christine B. Meyer var den store overraskelsen da byrådsleder Monica Mæland i dag presenterte det nye byrådet.

Monica Mæland på valgvake

FORTSETTER: Monica Mæland fortsetter som byrådsleder i Bergen. I dag ble de seks øvrige byrpdene klare.

Foto: Kristian Ervik / NRK

Den nye finansbyråden har vært statssekretær i regjeringen Bondevik, og jobber nå som førsteamanuensis ved Norges Handelshøyskole (NHH).

Meyers navn ble for alvor kjent da det ble kjent i media at hun hadde et forhold til daværende statsråd Victor Norman i 2001. De to er i dag gift med hverandre.

- Jeg syns det er helt fantastisk å ha blitt spurt, og gleder meg noe veldig til å ta fatt på jobben, sier Meyer til NRKHordaland.no.

- Har en jobb å gjøre

Hun ser det som en spennende utfordring å skulle samarbeide med KrF og Frp, og er sikker på at alliansen skal holde. Men kunnskapene om lokalpolitikken er det så som så med.

- Jeg vet ikke så mye om politikken i Bergen. Jeg kjenner jo rikspolitikken godt, men vet lite om kommunepolitikk. Så her har jeg en utfordring og en jobb å gjøre, sier Meyer.

Selv tror hun at hennes kompetanse rundt omstilling og modernisering av offentlig sektor kan bli en verdifull ballast i den nye jobben som finansbyråd i landets nest største by.

Her er byrådet

Byrådet er i denne perioden utvidet fra fem til syv byråder. Disse politikerne utgjør byrådet i Bergen de neste fire årene:

Monica Mæland, Høyre (39) - byrådsleder

Christine B. Meyer og Victor Norman

OVERRASKELSEN: Christine B. Meyer, her med sin ektemann Victor Norman.

Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

 

Henning Warloe, Høyre (46) - byråd for kultur, idrett, næring og bedrift. Bytter finans mot idrett, beholder resten av sine tidligere oppgaver.

Christine Meyer, Høyre (43) - byråd for finans, omstilling og konkurranse. Er førsteamanuensis ved NHH. Har tidligere vært statssekretær i Bondevik II-regjeringen. Fikk betydelig medieomtale da hennes forhold til daværende statsråd Victor Norman ble offentlig kjent. De to er i dag gift med hverandre.

Liv Røssland, Frp (46) - byråd for helse og omsorg. Er i dag kommunalråd og gruppeleder for Frps bystyregruppe. Har i inneværende periode vært leder for helse- og sosialkomiteen.

Øistein Christoffersen, Frp (56) - byråd for byggesak og bydeler. Er leder av Bergen Frp, og har jobbet som leder for forliksrådet i Bergen.

Lisbeth Iversen, KrF (46) - byråd for klima, miljø og byutvikling. Har vært byråd for byutvikling i siste periode, og blir byrådets nestleder.

Tomas Moltu, KrF (38) - byråd for barnehage og skole. Er leder i Bergen KrF, og jobber i dag hos Statoil Hydro 

Venstre kritisk

Høyre og KrFs gamle lekekamerat Venstre er ikke overraskende noe kritisk til byrådene fra Frp. Spesielt er de skeptisk til at Øistein Christoffersen skal ha ansvaret for byggesaker i Bergen de kommende fire årene.

- Frp er partiet som tenker minst helhetlig, Venstre frykter at vi de neste fire årene får en "tut og kjør" politikk hvor alle planer går gjennom og der byrådet ikke behandler byggesakene kritisk, sier Anders Skoglund, gruppeleder, Venstres bystyregruppe.

- De sterke utbyggerne i denne byen kan gå de neste årene lyst imøte, mener Skoglund.