Normal

Her er Bergens nye legevakt

Onsdag 4. november klokken 08.00 flytter Bergen legevakt inn i nye lokaler i Solheimsgaten 9, like ved Danmarks plass.

Onsdag 4. november klokken 08.00 flytter Bergen legevakt inn i nye lokaler i Solheimsgaten 9, like ved Danmarks plass.

SOLHEIMSGATEN 9: Bergen legevakt er lagt til Bergen helsehus.

En rekke helsetjenester skal samles i Bergen helsehus i Solheimsgaten 9, og Bergen legevakt og Haukeland universitetssjukehus sin akuttpost er første enheter til å flytte inn, skriver Bergen kommune på sine nettsider.

I første etasje vil Bergen legevakt (inneholder skadepoliklinikk, akuttmedisinsk poliklinikk, psykiatrisk legevakt, røntgen, fysioterapi, allmennlegevakt, livskrisehjelpen, voldtektsmottaket, og legevaktsentralen) holde til.

Venterommet blir stort, og det er eget venterom for barn, som er tilpasset deres behov. Tannlegevakten har fått midlertidige lokaler i Årstad. De er på plass i Solheimsgaten 9 til høsten.

Legevakten i Solheimsviken i Bergen
Foto: Bergen kommune

Rusakutten

Helse Bergen sin akuttpost (Rusakutten) vil være i andre etasje. I tillegg er det store møterom, spiserom og kontorarealer.

Øyeblikkelig hjelp døgnenhet

I tredje etasje etableres en helt ny tjeneste. En sengeavdeling med 34 senger som er beregnet på korttids observasjon og behandling i inntil tre dager. Fastleger og legevakt kan legge inn pasienter på denne avdelingen. Tilbudet gjelder pasienter som kan behandles i kommunen, og ikke trenger innleggelse i spesialisthelsetjenesten.

Smittevern, fysioterapi, helsevern og etat for helsetjenester

I fjerde etasje flytter smittevernkontoret inn. De utfører tuberkulosekontroller og annet smittevernarbeid. I tillegg driver Smittevernkontoret helsetjeneste for nyankomne innvandrere. Smittevernkontoret ligger nå i C. Sundtsgate, og vil bli mer tilgjengelig når det blir lokalisert i Bergen Helsehus. Dette er gunstig, siden mange av brukerne er nylig ankommende utlendinger, som ikke er kjent i byen.

I fjerde etasje flytter også fysioterapitjenesten knyttet til legevakten, helsevernenheten og etat for helsetjenester sin administrasjon. Helsevernenheten har blant annet ansvar for miljørettet helsevern, smittevern, samfunnsmedisinsk arbeid og beredskap. Etat for helsetjenester administrerer fastlegeordningen og ordningen for fysioterapi.

Fortsatt legevakt i bydelene

Legevaktstasjonene i Fana, Loddefjord og Åsane berøres ikke av flyttingen og vil fortsatt være åpne som vanlig.