NRK Meny
Normal

Her ble seks personer husløse

– Brannen kunne endt mye verre hvis det hadde blåst kraftig vind den natten, sier rekkehusnabo. TV-eksplosjon er trolig brannårsak.

Rekkehusbrann Kirkebirkeland

SEKS PERSONER HUSLØSE: Da NRK var på stedet onsdag formiddag var den brannskadde boligen avsperret og sikret. Familien på fire i leiligheten øverst til høyre vil være husløse i lang tid. De to beboerne i kjelleren kan trolig snart flytte tilbake. Enhetene til venstre ble kun lettere røykskadd.

Foto: Eivind A. Pettersen / NRK

Halvannet døgn er gått siden den kraftige boligbrannen på Kirkebirkeland i Fana. Brannen ble meldt like før klokken 22.00 tirsdag kveld.

Takket være at beboerne selv slo alarm, og rask innsats fra brannvesenet, fikk man begrenset skadeomfanget. Flammene herjet kun i et kvarters tid.

Likevel ble seks personer husløse i brannen. Nå forteller naboer hvordan de opplevde dramaet.

Brann i rekkehus i Fana

FULL UTRYKNING: Boligbrannen på Kirkebirkeland i Fana ble meldt like før klokken 22.00 tirsdag kveld.

Foto: Rune Eriksen / NRK

Dramatisk

– Vi er fem boenheter i husrekken, og alle ble evakuert. Vi og to andre familier kunne flytte tilbake, mens de seks personene i naboenheten vår ikke var så heldige, forteller en mannlig nabo til NRK.

Vi har fått litt røykskader, og litt av taket er svidd, men ellers gikk det bra med oss.

Nabo, Kirkebirkeland

Han er fortsatt preget av den dramatiske hendelsen og ønsker ikke å stille opp til intervju med navn og bilde.

– Vi har fått litt røykskader, og litt av taket er svidd, men ellers gikk det bra med oss. Dette kunne gått mye verre om det hadde vært mye vind, sier naboen.

Beboere i nærheten rykket ut med hageslanger for å hjelpe til med å slokke.

Fire personer husløse

Brannen startet i den øvre leiligheten i den ytterste boenheten. Her bor det fire personer.

De har i avhør fortalt at brannen skal ha startet i et fjernsynsapparat som trolig eksploderte, ifølge Bergens Tidende. De to øverste etasjene der familien bor er så ødelagt at de har måttet flytte ut, trolig for en lengre periode.

De to personene i kjellerleiligheten har kun fått moderate skader på sin bolig, men også disse valgte å sove et annet sted natten etter brannen.

Bergen Brannvesen var på stedet hele natt til onsdag og bedrev etterslokking, og passet på at flammene ikke blusset opp igjen.

Da NRK var på stedet dagen derpå var den brannskadde boligen avsperret og sikret.

Siste video

Distriktsnyheter fra Hordaland og Sogn og Fjordane
Erna Solberg med fremføring av "Nystemten" og Ketil Solvik-Olsen på tuba var en del av den offisielle åpningen av Bergens nye flyplass.
Se hele arbeidet med å fjerne flytedokken fra Foto/redigering: Tim Wassmo