NRK Meny
Normal

Henlegger sak etter at trippeldrapstiltalt døde

Den tiltalte for trippeldrapet i Årdal døde etter skadene han pådro seg da han hoppet fra et tak i Bergen fengsel. Nå henlegges saken mot fengselet.

Bergen fengsel sett fra utsiden

ALVORLIG SKADET: Bak murene her på Bergen fengsel skadet den trippeldrapstiltalte seg så alvorlig at han fikk livstruende skader den 1. september. Han kom seg opp på en tre meter høy avsats og hoppet ned.

Foto: Simen Sundfjord Otterlei / NRK

Det skriver VG i dag.

Den trippeldrapstiltalte 31-åringen fra Sør-Sudan klarte å komme seg unna fengselsbetjenter og psykologer 1. september. Han kom seg opp på et tre meter høyt tak, hoppet utfor og ble fraktet til sykehus med alvorlige skader.

Ni dager senere døde den tiltalte av skadene, da legene på Haukeland sykehus koblet fra respiratoren som holdt ham i live.

Startet etterforskning

Det var ekstreme sikkerhetstiltak rundt den tiltalte, men likevel klarte han å komme seg unna dem som skulle passe på han. Derfor ble det opprettet en undersøkelse av saken og hva som skjedde i Bergen fengsel den dagen.

– Vi opprettet en undersøkelsessak, og har innhentet informasjon fra fengselet, vært på befaring og fått skissert hendelsesforløpet. Undersøkelsessaken er avsluttet og forholdet er henlagt, sier politioverbetjent Nils Inge Romslo i Hordaland politidistrikt til VG.

Kripos sine teknikarar gjer undersøkingar ved bussen der tre personar vart drepne i Årdal

TRE DREPT: Bussjåføren og to passasjerer mistet livet på Valdresekspressen i Årdal i fjor høst.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Sørsudaneren var i uteområdet i fengselet i forbindelse med samtalen med psykologer da han klarte å komme seg opp på taket han hoppet fra.

Politiet har altså konkludert med at det ikke er grunnlag for å gå videre med undersøkelsene av saken.

Skulle overføres til sykehus

Som NRK fortalte i etterkant av hendelsen, var den tiltalte vurdert som så syk at han måtte overføres til psykiatrisk sykehus. Den vurderingen ble gjort bare to dager før han klarte å skade seg selv.

Eksperter har i etterkant også gått ut og sagt at terskelen for å overføre innsette fra fengsel til sykehus må senkes.

– Jeg er ikke overrasket over at personer i varetekt skader seg selv alvorlig før de blir tatt hånd om av psykiatrien, sa rettspsykiater Randi Rosenquist til NRK i september.

Siste video

Programleder: Mariann Reikerås