NRK Meny
Normal

Får landets mest moderne fødeavdeling

Bergen får landets mest moderne fødeavdeling. Kvinneklinikken blir nå lagt til det nye barnesykehuset som skal stå helt ferdig i 2022.

Dette kommer til å bli en perle, en diamant i Helse Bergen.

Prosjektleder Helge Bergman.

Før helgen vedtok styret i Helse Bergen videre utbygging av det nye barnesykehuset. Planen er at Kvinneklinikken flytter inn sammen med Barneklinikken.

Åpningen av første byggetrinn skal skje i 2016. Men først i 2022 skal alt etter planen være ferdigbygget. Direktør i Helse Bergen, Stener Kvinnsland, er glad for avgjørelsen om at også fødeavdelingen nå blir lagt til det nye barnesykehuset.

– Samlet sett vil dette bli det mest komplette sykehuset i Norge for barn, unge og fødende, sier han.

Alt under ett tak

Byggingen av det nye barne- og ungdomssenteret er det nest største byggeprosjektet på Haukeland noensinne, etter Sentralblokken som ble tatt i bruk i 1983.

Til sammen investeres det rundt 4,5 milliarder kroner i barnesykehuset. Avgjørelsen om å legge Kvinneklinikken til senteret gjør at Haukeland vil få en helt ny og moderne fødeavdeling.

– Vi flytter fødevirksomheten fra dagens Kvinneklinikk over i det nye senteret. Vi flytter operasjoner på barn og unge fra Sentralblokken over i det nye senteret. Vi samler rett og slett alt rundt barn, unge og fødende her, sier prosjektleder for utbyggingen, Helge Bergmann.

– Blir en perle

Bergmann mener at det det nye barnesykehuset vil gi et bedre tilbud for barn, unge og fødende. I dag er kapasiteten på Barneklinikken allerede sprengt.

40 prosent av barna blir behandlet på andre sykehusavdelinger enn Barneklinikken på grunn av kapasitetsmangel. Derfor tar Bergmann store ord i bruk når han skal beskrive hvilken betydning han tror bygget vil få i fremtiden.

– Dette blir et bygg som absolutt hele Bergens befolkning og store deler av Hordaland vil få et forhold til de neste 30–40 årene. Dette kommer til å bli en perle, en diamant i Helse Bergen, sier han.

Barneklinikken Haukeland

FERDIG I 2022: Allerede i 2016 vil senteret kunne ta imot en del barn og unge. Men først i 2022 skal alt etter planen være ferdig.