Normal

- Kan rekke Fredrikstad-kampen

Skaden til Thorstein Helstad er ikke så alvorlig som fryktet.

Thorstein Helstad
Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Brann-spissen og eliteseriens toppscorer fikk en smell på innsiden av kneet mot Bodø/Glimt sist helg, og måtte stå over mandagens 1-1-oppgjør mot Lyn.

I dag - tirsdag - ble han undersøkt av ortoped Ove Austgulen i Brann. Funnene han gjorde var betryggende for rødtrøyene: Helstad har ikke en ordinær leddbåndskade i kneet, men en mer «godartet» skade som tar kortere tid å lege.

Testes igjen senere i uken

- Vi har undersøkt kneet og sett på røntgenbildene som er tatt, og funnet ut at han har en irritasjon av indre sideleddbånd i høyre kneet, og vi har gitt ham en sprøyte som skal dempe denne irritasjonen, forklarer Austgulen.

- Hvor lang tid kan det ta før Helstad er tilbake?

- Litt vanskelig å si. Nå ser vi situasjonen an dag for dag. Vi gjør opp ny status om tre-fire dager og ser hvordan han har respondert på denne behandlingen. Han skal ta det litt med ro de første dagene, sykle litt, og trene igjen på fredag. Men jeg tror ikke det vil bli veldig langvarig, fortsetter ortopeden, som tviler sterkt på at toppscoreren kan rekke søndagens kamp mot Aalesund.

Satser på Fredrikstad

- Det vil jeg tvile sterkt på. Miraklenes tid er ikke forbi, men jeg vil tro det er mer sannsynlig at vi snakker om neste helg og kampen borte mot Fredrikstad, sier Austgulen.

Denne skaden har vi ikke så veldig mye erfaring med. Vanligvis oppstår dette etter et fall. Denne skaden har kommet som en irritasjon.