NRK Meny
Normal

Har helsepersonell i beredskap ved skolestart

Det blir en vanskelig dag for elever og ansatte på Nysæter og ungdomsskule på Stord, hvor den drapsmistenkte 13-åringen er elev.

Blomster og lys utenfor boligen

MINNES TREÅRINGEN: I helgen tente mange folk lys for å minnes den drepte treåringen utenfor familiens hus i Sagvåg.

Foto: Berg-Rusten / NTB scanpix

Drapet på den tre år gamle gutten i Sagvåg torsdag ettermiddag har rystet hele landet, og befolkningen på Stord er preget av tragedien. Mandag morgen starter skolen i kommunen opp igjen etter høstferien, og det blir første gang barn og unge på Stord samles etter tragedien.

LES OGSÅ: Folk strømmer til den åpne kirken | – Det var en spesiell gudstjeneste

– Viktig å ta vare på hverandre

Rektor Trude AAmot sier det blir viktig å ta vare på hverandre i tiden som kommer.

– Vi vil prøve å ha en så tilnærmet vanlig dag som mulig, men vi har beredskap rundt oss og skal prøve å møte elevene ut fra de behov de har, sier rektoren til NRK.

Skoleledelsen og fagansatte hadde møter søndag for å diskutere hvordan den ekstreme situasjonen skal håndteres overfor elevene, skriver lokalavisen Sunnhordland. 13-åringens klasse vil får spesiell oppfølgning.

Blir tatt med i gymsalen

Elevene ved skolen møter i dag til vanlig tid og går til klasserommene sine. Der blir de møtt av kontaktlærerne, som vil ta dem med til et felles informasjonsmøte i skolens gymsal.

– Der skal vi orientere elevene om det som har skjedd, sier Aamot.

Den 13 år gamle gutten, som i avhør har tilstått drapet på treåringen, fikk søndag møte sin far for første gang siden drapet.

Har erkjent dødsvolden

Den 45 år gamle faren ble torsdag fraktet til Haukeland sykehus med lettere skader etter at han grep inn i episoden der treåringen ble drept. 13-åringen har erkjent å stå bak volden mot familiens fostersønn, som døde av stikkskader og slag mot hodet.

Drapet skjedde mens barnevernet var på rutinemessig tilsyn hos familien. En barnevernsansatt ble vitne til drapet.

LES OGSÅ: Forsvarar: 13-åring har vanskar med å forklare motivet | Byrådsleiar: Dei tilsette får god oppfølging

13-åringen er nå til observasjon hos helsevesenet, hvor han har en uke igjen av den observasjonsperioden.

Det er uvisst hva som vil skje med gutten når den perioden er over. Han kan ikke straffes for drapet, ettersom han er under den kriminelle lavalder. Av den grunn er han heller ikke siktet for drap av politiet.

Siste video

Programleder: Jan Børge Leirvik
Programleder: Jan Børge Leirvik
Programleder: Jan Børge Leirvik