– Sønnen min på to skriker når helikopteret flyr over huset

Flere innbyggere på Sotra har meldt fra til kommunen om at de merker økt helikoptertrafikk over hustakene etter ulykken på Turøy i april. Nabo mener en helikopterbase ytterst i havgapet er løsningen.

Turøy-ulykken har endret hverdagen på Sotra

FRYKT: Bjarte Alræk fra Sotra beskriver hverdagen med helikopterstøyet. – Når vi får helikopteret rett over hustaket, i et par hundre meters høyde, da er det som om jorden går under.

Foto: Christian Lura / NRK

Turøy-ulykken har endret hverdagen for mange på Sotra og i Øygarden. Også for Bjarte Alræk og familien på Litle-Sotra.

– Når sønnen min på to år skriker med en gang helikopteret flyr over huset, da er det noe gale, sier Alræk.

Ulykkeshelikopteret Turøy i lufta ein måned før ulykken

Her er ulykkeshelikopteret en måned før ulykken.

Foto: Erik Westrum

Etter ulykken ble noen av helikopterrutene endret, slik at færre helikoptre skulle passere over den hardt prøvede lokalbefolkningen på Turøy.

– Vi har hatt de rett over taket her – det er ubehagelig. Da tenker man på Turøy-ulykken, sier han.

Ulykken der 13 mennesker mistet livet, har endret innbyggerne på Sotra, mener ordføreren.

Marianne Bjorøy

STØRRE OPPMERKSOMHET: Ordfører Marianne Sandahl Bjorøy i Fjell kommune tror flere er oppmerksomme på helikoptertrafikken etter Turøy-ulykken.

Foto: ANNBJØRG DALLAND / NRK

– Vi har fått en del henvendelser fra folk som sier at helikoptrene flyr oftere over deres hus, sier Marianne Sandahl Bjorøy (Ap), ordfører i Fjell.

Vil ha ny rute

Et helikopter fra CHC fikk teknisk svikt og falt ned på en holme ikke langt fra bebyggelsen på Turøy 29. april.

– Det at du har helikoptertrafikken over hustakene dine flere ganger for dagen, gjør at du kanskje har en større oppmerksomhet rundt de helikoptrene nå enn hva du hadde før ulykken, sier Bjorøy.

– Vi hadde to stykker over her i går som ikke var spesielt hyggelige. Da hadde heldigvis ungene sovnet, forteller Alræk.

Han mener en helikopterbase ytterst i havgapet, hvor offshore-arbeiderne blir busset fra og til, er den opplagte løsningen.

– Det er ikke sånn at vi vil at helikoptrene skal gå over boligfelt på Turøy. Det må være mulig å få dette til uten at helikoptertrafikken går over boligfelt i det hele tatt, sier Alræk.

Søk i valresultata

valg-dekorasjon