Ørjan Johannessen (29) var allerede en prisbelønt kokk og godt kjent hjemme blant øyfolket.
Men da han for noen dager siden ble vinner av Bocuse d'Or 2015 i den franske byen Lyon tok det helt av.
Lørdag var hele Austevoll utenfor Bergen i Hordaland samlet for å hylle sin ferske kokkeverdensmester.
Til stede var også en rekke prominente gjester, blant annet næringsminister Monica Mæland, som overrakte gratulasjoner fra både matminister og statsminister.
Kokkelerte i fem timer
Johannessen er oppvokst ved Bekkjarvik Gjestgiveri. Etter læretid ved Hotell Neptun i Bergen, var han kjøkkensjef hos Odd Ivar Solvold i Sandefjord i fem år.
Johannessen hadde under årets kokke-VM med seg assistent Jimmy Øien og trener Odd Ivar Solvold på laget, og gikk til topps foran 23 andre land. USA tok sølvmedalje, mens Sverige fikk bronse.
I finalen fikk det norske laget fem og en halv time på seg til å tilberede en kjøttrett og en fiskerett, og hovedingrediensene skulle være perlehøns og ørret.
LES OGSÅ:
Har gått gradene
Ørjan Johannessen assisterte Geir Skeie i de tidlige runder i forsøket på å vinne Bocuse d'Or i 2009. Året etter meldte han overgang til Gastronomisk Institutt i Stavanger.
Johannessen vant den norske Bocuse d'Or-finalen som ga ham betegnelsen Årets kokk 2011, og dermed den norske deltaker som ble drevet frem med sikte på deltakelse i det internasjonale Bocuse d'Or i Lyon i 2013.
Første steg var passert da han i mars 2012 vant den europeiske Bocuse d'Or.
Tre år senere har han selv gått helt til topps som femte nordmann gjennom tidene.
Saken oppdateres!