NRK Meny
Normal

Hele Austevoll hyller mesterkokken

Onsdag tok Ørjan Johannessen (29) gull i kokkemesterskapet Bocuse d'Or. Lørdag ble han og lagkompisene hyllet som helter i hjemkommunen.

Ørjan ny

Ørjan Johannessen (29) var allerede en prisbelønt kokk og godt kjent hjemme blant øyfolket.

Men da han for noen dager siden ble vinner av Bocuse d'Or 2015 i den franske byen Lyon tok det helt av.

Ørjan Johannessen tok (29) gull i kokkemesterskapet Bocuse d'Or. I dag blir han og lagkompisene hyllet som helter i hjemkommunen.

Lørdag var hele Austevoll utenfor Bergen i Hordaland samlet for å hylle sin ferske kokkeverdensmester.

Til stede var også en rekke prominente gjester, blant annet næringsminister Monica Mæland, som overrakte gratulasjoner fra både matminister og statsminister.

Kokkelerte i fem timer

Johannessen er oppvokst ved Bekkjarvik Gjestgiveri. Etter læretid ved Hotell Neptun i Bergen, var han kjøkkensjef hos Odd Ivar Solvold i Sandefjord i fem år.

Johannessen hadde under årets kokke-VM med seg assistent Jimmy Øien og trener Odd Ivar Solvold på laget, og gikk til topps foran 23 andre land. USA tok sølvmedalje, mens Sverige fikk bronse.

I finalen fikk det norske laget fem og en halv time på seg til å tilberede en kjøttrett og en fiskerett, og hovedingrediensene skulle være perlehøns og ørret.

LES OGSÅ: Norsk gull i kokke-VM

Har gått gradene

Ørjan Johannessen assisterte Geir Skeie i de tidlige runder i forsøket på å vinne Bocuse d'Or i 2009. Året etter meldte han overgang til Gastronomisk Institutt i Stavanger.

Johannessen vant den norske Bocuse d'Or-finalen som ga ham betegnelsen Årets kokk 2011, og dermed den norske deltaker som ble drevet frem med sikte på deltakelse i det internasjonale Bocuse d'Or i Lyon i 2013.

Første steg var passert da han i mars 2012 vant den europeiske Bocuse d'Or.

Tre år senere har han selv gått helt til topps som femte nordmann gjennom tidene.

Saken oppdateres!

Siste video

Feirer Den Norske Turistforening 150 år
Kei Solvang fikk inspirasjonsprisen til en verdi av 7500 kroner for sin sceneopptreden under Ungdommens musikkmesterskap.
Daniel og Jaroslav Letiagin i Brothers Duo fra Askøy