Normal

Havnet utfor veien med 20 tonn laks

Et vogntog med laks fra Bømlo havnet utfor veien i Sveio mandag kveld. I morgentimene er veien fortsatt stengt og redningsmannskaper jobber med å rydde opp på stedet.

Lastebil utfor veien med 50 tonn laks

HAVNET UTFOR VEIEN: En polsk semitrailer med 20 tonn laks kjørte av veien mandag kveld.

Foto: Politiet

Klokken 20.55 mandag kveld fikk politiet i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt melding om at en polsk semitrailer hadde kjørt av veien og havnet i en myr.

– Traileren hadde 20 tonn laks om bord, men polakken som kjørte traileren er ikke skadet, opplyser operasjonsleder Andre Skram Hansen til NRK.

Fylkesvei 6 var lenge stengt og det var lokal omkjøring via fylkesvei 541.

– Vi sliter med å få opp bilen, men veien er åpen frem til ny redning starter i formiddag, sier operasjonsleder Nina Fagerland til NRK klokken 08.17.

Laster Twitter-innhold
Trailervelt på Sveio

PÅ SIDEN: Veien ble for smal for lastebilen da den møtte en personbil mellom Buavåg og Sveio, og lastebilen kjørte av veien. I morgentimene tirsdag var veien fortsatt stengt.

Foto: Daniel Niazi

Veltet på siden

Veien ble for smal for lastebilen og en personbil som møttes mellom Buavåg og Sveio, og lastebilen kjørte av veien. Totalvekten på lastebilen skal være 50 tonn, mens lasten utgjør 20 tonn – ikke 50 tonn slik NRK først meldte.

– Den ligger nå veltet på siden i en veigrøft, men det er heldigvis lite trafikk på stedet og den sperrer ikke veien, sier Hansen.

Politiet vet foreløpig ikke om laksen er skadet og om den må kastes.

– En patrulje er nå på vei for å vurdere hva vi må gjøre videre. Det er mulig at vi må flytte laksen over i en annen lastebil.

Laster Twitter-innhold

Verdifull last

Laksen var på vei til Europa og stammer ifølge politiet fra et fiskeslakteri på Bømlo. Politiet har ikke lykkes å komme i kontakt med anlegget.

– Hvis laksen viser seg å være ødelagt, kan firmaet ha tapt en del penger. 50 tonn laks er verdifullt, sier Hansen.

Et lokalt bergingsfirma er på stedet mandag kveld og vil ta seg av kjøretøyet.