NRK Meny
Normal

Haukeland sykehus oversvømt

Flere centimeter med vann i tunnelene og grunnetasjen.

Video Lekkasje Haukeland Universitetssykehus

SE VIDEO: 30-40 centimeter med vann i kjelleren i Haukeland Universitetssykehus.

- Et vannrør har sprunget lekk i forbindelse med arbeid på en byggeplass ved Psykiatrisk klinikk bak Barneklinikken, der vi bygger det nye barne- og ungdomssenteret. Det har ført til at vi har fått vann inn i gangene her og bortover mot Barneklinikken, sier informasjonsdirektør Mona Høgli til NRK.no.

Se bildegalleri fra den oversvømte sykehuskjelleren.

Tre brannstasjoner i sving

På det verste stod vannet 30-40 centimeter opp på veggen flere steder, opplyser Høgli.

15 brannmenn fra tre forskjellige brannstasjoner i Bergen har vært i sving på morgenen.

- Vi fikk melding om vannlekkasjen klokken 06.27. Vannintrengningen er nå stoppet, og vi holder på med å lense vannet ut av tunnelsystemet, sier vaktkommandør Thorstein Nerås i Bergen Brannvesen til NRK.no ved 08.20-tiden.

Bæreposer på beina

Ansatte, pasienter og besøkende har tatt kreative løsninger i bruk for å kunne ferdes noenlunde tørrskodd på sykehuset onsdag morgen. Folk går på tå eller tar bæreposer på beina for å unnslippe vannet.

Brannvesenet er på stedet og jobber med å få stoppet lekkasjen og tømt bygningen for vann.

- Dette får ingen konsekvenser for sykehusdriften eller behandling av pasientene, men folk vil merke det, blant annet ved at heisene er ute av drift, sier Høgli.

Brannvesenet sier det kan gå mange timer få absolutt alt vannet ut, men regner med å ha gjort forholdene levelige i løpet av ikke så altfor lang tid.

- Vi har også hatt mannskaper fra Arna brannstasjon her for å ta seg av verdiredning, det er de eksperter på, sier vaktkommandør Nerås.

Stort underjordisk tunnelsystem

Sykehuset har en stort underjordisk tunnelsystem som forbinder sentralblokken med de øvrige sykehusbyggene.

I disse tunnelene har sykehuset også en 2,5 kilometer lang undergrunnsbane, som brukes til frakt av blant annet mat, medisiner, skittentøy og søppel.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.