Olav H. Hauge-senteret får penger likevel

Høyre og Fremskrittspartiet ville kutte pengene som de rødgrønne hadde satt av til basisutstillingen i Ulvik. Men i dagens borgelige budsjettforlik med er pengene kommet tilbake.

Olav H. Hauge-senteret

UTSTILLING KAN ÅPNE: Olav H. Hauge-senteret ligger i det gamle kommunehuset i Ulvik.

Foto: Terje Hjartnes

Venstre-nestleder Terje Breivik

FORNØYD: Venstre-nestleder Terje Breivik, som selv er fra Ulvik.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Ulvik herad, Hordaland fylkeskommune og frivillige har lagt ned store penger og betydelig innsats i senteret, som skal videreføre arven etter den anerkjente vestlandsdikteren Olav H. Hauge.

Etter budsjettforhandlinger med Kristelig Folkeparti og Venstre, har den blå regjeringen snudd helt om og bevilger likevel 1,5 millioner til senteret i statsbudsjettet.

LES MER: Vil fjerne støtte til Hauge-utstilling

– Skulle bare mangle

For nestleder Terje Breivik i Venstre, som selv er fra Ulvik, var det svært viktig å få sikret et statlig bidrag til senteret, slik at basisutstillingen kan åpne i 2014.

– Når så mange i kommune, fylke og mange frivillige har jobbet i årevis for å realisere et Hauge-senter, skulle det bare mangle at ikke vi følger opp fra statens side. Slik får vi full valuta for den jobben og de midlene som allerede er brukt, sier Breivik til NRK.

– Mangler bare innholdet

Geir Netland, leder for Hauge-senteret, sa følgende om situasjonen ved senteret da det ble klart at den blå regjeringen ville kutte støtten:

– Nå er det egentlig bare innholdet i senteret som mangler. Vi ber om littegrann penger fra statsbudsjettet, som er helt avgjørende for det formidlingsarbeidet vi skal gjøre, sa Netland.