Hassan El Fakiri blir ny trener i Os

Den tidligere landslagsspilleren ble offer for kostnadskutt i Brann. Nå har 37-åringen skrevet under treårskontrakt som trener for tredjedivisjonslaget Os.

Under ein ressekonferanse

SKIFTER KLUBB: Hassan El Fakiri har vært assistenttrener i Brann det siste året. Han er samtidig en av klubbens mest erfarne spillere, med fartstid fra 2007 og ni kamper i 2000.

Brann-spilleren blir presentert som ny trener for laget på en pressekonferanse på Kuventræ idrettspark kl. 13 tirsdag.

Lars Bakkerud

FIKK HJELP: Sportssjef Lars Bakkerud forteller at næringslivet i Os har bidratt for å få Brann-stjernen på plass.

Foto: Fredrikstad Fotballklubb

Den ferske treneren, som det siste året har vært spillende assistenttrener i Brann under Rikard Norling, har som mål å få laget opp i andre divisjon og å utvikle spillere til klubber på høyere nivåer.

  • Se pressekonferansen nederst i saken

– Fikk hjelp av næringslivet i Os

– Vi er en klubb som ønsker å bli best i Hordaland på talentutvikling og vil skape en treningskultur med referanser til toppfotball. Da fantes det ikke så mange bedre alternativer, sier sportssjef Lars Bakkerud i Os Fotball til NRK.

Han legger ikke skjul på at tredjedivisjonsklubben måtte ha ekstern hjelp for å klare å sikre seg den tidligere landslagsspilleren.

– Da denne muligheten dukket opp, gikk vi til næringslivet i Os og ba om hjelp. De stilte opp veldig raskt, derfor har vi fått i stand denne avtalen. Vi er selvsagt veldig fornøyd med å ha fått dette til, sier Bakkerud, som presiserer at Brann-stjernen ikke bare skal trene a-laget.

– Dette er for å være med å bygge en hel klubb, sier Bakkerud, som selv har bakgrunn som midtbanespiller i Brann på 90-tallet og som trener i Fredrikstad FK.

Proff i Monaco og Tyskland

Hassan El Fakiri kom til Brann foran 2000-sesongen, men fikk kun ni kamper i rødt før ferden gikk videre til Monaco. Den store suksessen i fyrstedømmet uteble i starten og nordmannen ble lånt ut til både Lyn og Rosenborg.

Hassan El Fakiri og Rikard Norling

SKILLES: Trang økonomi i Brann gjør at Hassan El Fakiri og Rikard Norling nå må skille lag.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Etter hvert gikk det bedre, og i 2005 fikk han kontrakt med tyske Borussia Mönchengladbach. I 2007 var en rekke norske klubber interesserte, og El Fakiri valgte å returnere til Brann, hvor han ble seriemester samme år.

Superveteran

Kontrakten hans er blitt fornyet en rekke ganger, senest i fjor, og den populære midtbanespilleren og høyrebacken har opparbeidet seg et ry som Bra. Før årets sesong ble det også klart at veteranen skulle inn i trenerteamet som spillende assistenttrener.

Men sviktende inntekter på grunn av elendige resultater har ført til at Brann må kutte store summer foran neste sesong, også om det skulle bli eliteseriespill i 2015.

Klubbledelsen gjorde det tidlig klart at kuttene også ville ramme den sportslige delen i klubben, og for noen uker siden fikk 37-åringen beskjed om at hans kontrakt ikke vil bli fornyet.