NRK Meny
Normal

Hardangerordførerne til Oslo

Får møte olje- og energiministeren igjen i dag.

Ordfører i Ulvik, Granvin, Odda og energiminister

MØTE: I dag får ordførerne i Ulvik, Granvin og Odda møte energiministeren.

I kveld skal ordførerne i Hardanger på nytt møte Terje Riis-Johansen (Sp). Temaet er naturlig nok de omstridte kraftlinjene i mellom Sima og Samnanger.

- Ministeren ønsker å følge opp dialogen som vi hadde med Hardangerrådet i forrige uke og få innspill fra ordførerne direkte, sier statssekretær Sigrid Hjørnegård til NRK.

- Hva ønsker dere skal komme ut av møtet?

- Vi er spent på innspillene fra Hardangerrådet og vi ønsker å ha en dialog med dem slik at de blir med i den videre prosessen.


LES OGSÅ: – Regjeringa mister truverda | Stoltenberg: Vi har ikke lurt noen | Sjøkabel kan gi store ekstrautslipp | Skulpturmast til Hardanger?

Før møtet på Gardermoen skal Hardangerrådet, som består av kommunene Eidfjord, Granvin, Jondal, Kvam, Odda, Ullensvang og Ulvik, ha møte om linjene. Etter møtet i Ulvik reiser de til Oslo.

Denne uka sa regjeringen at de ikke har lovet at sjøkabel-alternativet skal vurderes av et uavhengig utvalg. Uttalelsen har skapt frustrasjon blant i Hardanger. Men hvordan arbeidet skal organiseres videre vil ikke Hjørnegård kommentere.

- Jeg vil ikke kommentere hvordan det videre arbeidet skal organiseres eller om det blir et uavhengig utvalg eller ikke. Det jobber vi med nå.

Siste video

Programleder er Mariann Reikerås
.....på kaien ventet familien.