NRK Meny
Normal

Hardangerordførerne til Oslo

Får møte olje- og energiministeren igjen i dag.

Ordfører i Ulvik, Granvin, Odda og energiminister

MØTE: I dag får ordførerne i Ulvik, Granvin og Odda møte energiministeren.

I kveld skal ordførerne i Hardanger på nytt møte Terje Riis-Johansen (Sp). Temaet er naturlig nok de omstridte kraftlinjene i mellom Sima og Samnanger.

- Ministeren ønsker å følge opp dialogen som vi hadde med Hardangerrådet i forrige uke og få innspill fra ordførerne direkte, sier statssekretær Sigrid Hjørnegård til NRK.

- Hva ønsker dere skal komme ut av møtet?

- Vi er spent på innspillene fra Hardangerrådet og vi ønsker å ha en dialog med dem slik at de blir med i den videre prosessen.


LES OGSÅ: – Regjeringa mister truverda | Stoltenberg: Vi har ikke lurt noen | Sjøkabel kan gi store ekstrautslipp | Skulpturmast til Hardanger?

Før møtet på Gardermoen skal Hardangerrådet, som består av kommunene Eidfjord, Granvin, Jondal, Kvam, Odda, Ullensvang og Ulvik, ha møte om linjene. Etter møtet i Ulvik reiser de til Oslo.

Denne uka sa regjeringen at de ikke har lovet at sjøkabel-alternativet skal vurderes av et uavhengig utvalg. Uttalelsen har skapt frustrasjon blant i Hardanger. Men hvordan arbeidet skal organiseres videre vil ikke Hjørnegård kommentere.

- Jeg vil ikke kommentere hvordan det videre arbeidet skal organiseres eller om det blir et uavhengig utvalg eller ikke. Det jobber vi med nå.

Siste video

Programleder: Jan Børge Leirvik
Lars Vaular, Nordvegen, Marius Neset, Terje Isungset og Eivør underholdt tusenvis på Torgallmenningen.
Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen møtte NRKJ-leder Richard Aune.