NRK Meny
Normal

Har samlet 8000 underskrifter

De Kristne søker nå om å få bli registrert som parti, slik at de kan stille lister ved det kommende stortingsvalget. – Drømmen er å komme i vippeposisjon, sier de.

Terje Simonsen, Bjarne Bjelland og Erik Selle ved Moster kirke

OPTIMISTER: Partisekretær Terje Simonsen og sentralstyremedlemmene Bjarne Bjelland og Erik Selle ved Moster kirke på Bømlo. (Arkivfoto)

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

Bømlopartiet la i april ut på en turné for å sikre seg de fem tusen signaturene som trengtes for å komme inn i Partiregisteret. Nå har partisekretær Terje Simonsen hele åtte tusen signaturer samlet i ringpermer. Dermed kan partiet begynne arbeidet med å finne listekandidater.

Satser på krim og Israel

– Det er gjort en kjempeinnsats i hele landet, helt fra Lindesnes i sør til Kirkenes i nord med å skaffe underskrifter, sier Simonsen til lokalavisen Sunnhordland.

Partiet har valgt å fokusere på kampen mot kriminalitet og støtte til Israel foran valget, og Simonsen tror dette er temaer som gi både medlemmer og velgere.

Planen deres er å stille lister i Rogaland, Hordaland, Møre og Romsdal, samt i begge Agder-fylkene. Håpet er å få inn en eller to representanter på Stortinget.

Vil i vippeposisjon på tinget

Til NRK.no sa partiledelsen i vår at målet var å sikre borgerlig flertall på Stortinget. De Kristne håper å komme i vippeposisjon og dermed få maksimal uttelling for sine eventuelle stortingsrepresentanter.

– Om Høyre og Fremskrittspartiet mangler to personer for å få flertall, har de ikke noe valg, sier Simonsen til lokalavisen.


Siste video

Programleder er Mariann Reikerås
.....på kaien ventet familien.
Aksjon mot det politiet mener er asylsøkere som har oppgitt feil hjemland. Se sendingen med programleder Jan Børge Leirvik.