NRK Meny
Normal

Har samlet 8000 underskrifter

De Kristne søker nå om å få bli registrert som parti, slik at de kan stille lister ved det kommende stortingsvalget. – Drømmen er å komme i vippeposisjon, sier de.

Terje Simonsen, Bjarne Bjelland og Erik Selle ved Moster kirke

OPTIMISTER: Partisekretær Terje Simonsen og sentralstyremedlemmene Bjarne Bjelland og Erik Selle ved Moster kirke på Bømlo. (Arkivfoto)

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

Bømlopartiet la i april ut på en turné for å sikre seg de fem tusen signaturene som trengtes for å komme inn i Partiregisteret. Nå har partisekretær Terje Simonsen hele åtte tusen signaturer samlet i ringpermer. Dermed kan partiet begynne arbeidet med å finne listekandidater.

Satser på krim og Israel

– Det er gjort en kjempeinnsats i hele landet, helt fra Lindesnes i sør til Kirkenes i nord med å skaffe underskrifter, sier Simonsen til lokalavisen Sunnhordland.

Partiet har valgt å fokusere på kampen mot kriminalitet og støtte til Israel foran valget, og Simonsen tror dette er temaer som gi både medlemmer og velgere.

Planen deres er å stille lister i Rogaland, Hordaland, Møre og Romsdal, samt i begge Agder-fylkene. Håpet er å få inn en eller to representanter på Stortinget.

Vil i vippeposisjon på tinget

Til NRK.no sa partiledelsen i vår at målet var å sikre borgerlig flertall på Stortinget. De Kristne håper å komme i vippeposisjon og dermed få maksimal uttelling for sine eventuelle stortingsrepresentanter.

– Om Høyre og Fremskrittspartiet mangler to personer for å få flertall, har de ikke noe valg, sier Simonsen til lokalavisen.


Siste video

Lars Vaular, Nordvegen, Marius Neset, Terje Isungset og Eivør underholdt tusenvis på Torgallmenningen.
Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen møtte NRKJ-leder Richard Aune.
Programleder: Mariann Reikerås