NRK Meny
Normal

Undersøker mulige overgripere i nærområdet

Politiet har fått inn flere tips om navngitte personer i jakten på mannen som skal ha forgrepet seg på en barneskolejente.

Overgrep Flaktveit

OVERGREP: En voksen mann skal ha forgrepet seg på en jente i barneskolealder ved en tursti ikke langt unna idrettsanlegget på Flaktveit.

Foto: Jørgen Eide / NRK

Trond Eide

UNDERSØKER MODUSKANDIDATER: – Det er en av de tingene vi selvsagt tenker på, spesielt om det er noen i nærområdet, sier politiadvokat Trond Eide.

Foto: Runa Victoria Engen

En jente i barneskolealder skal tirsdag ettermiddag mellom klokken 15.30 og 17.30 ha blitt utsatt for et seksuelt overgrep på Hjortlandsvegen i Bergen. Politiet jakter en gjerningsmann med nordisk utseende. Han skal også ha hatt to hunder i bånd.

Jenten hadde på seg blomstret skolesekk, stripete genser, rosa bukse og joggesko.

– Vi har fått inn en del tips, sier politiadvokat Trond Eide.

Han bekrefter at en del av tipsene er om navngitte menn. Politiet undersøker nå disse, i tillegg til å hente inn elektroniske spor fra tidsrommet der overgrepet skal ha skjedd.

Undersøker moduskandidater

I jakten på gjerningsmannen undersøker politiet også personer som har utført lignende overgrep tidligere, såkalte moduskandidater.

– Det er en av de tingene vi selvsagt tenker på, spesielt om det er noen i nærområdet, sier Eide.

Flaktveit skole oppfordret i går foreldre til å hente elevene på skolen.

– Det er litt ubehagelig at ungene ikke kan gå trygt til og fra skolen, sa Christine Johansen, en av mødrene NRK snakket med.

En 16 år gammel jente ble i 2011 utsatt for et overgrep i samme område, ifølge BA, men ifølge Eide er det ingenting som tyder på at den tre år gamle saken har noen sammenheng med det som skjedde denne uken.

– Moduskandidatene er bare en av flere ting vi undersøker. Det er jo ikke slik at det i seg selv gir skjellig grunn til mistanke. Jeg tror heller ikke vi har noen lignende uoppklarte saker i distriktet, det er i alle fall ikke trukket frem noen så langt, sier politiadvokaten.

Siste video

Vestlandsrevyen, 22.09.2017.
Torsdag var det hviledag i VM, og bergenserne fikk teste VM-løypene.
Slik såg det ut i VM-løypene dagen etter temporittet opp Fløyen.