NRK Meny
Normal

Har ansatt 50 asylarbeidere på rekordtid

LANDÅS (NRK): 600 søkte om jobb på det nye asylmottaket. I morgen tar Hugo Limkjær imot de 50 som er plukket ut. Om én uke ankommer de første flyktningene.

Har ansatt 50 asylarbeidere

TRAVEL MANN: Hugo Limkjær, oppstartsleder i Norsk Folkehjelp, har på rekordtid ansatt 50 personer som skal drifte det nye asylmottaket her i det gamle lærerskolebygget på Landås i Bergen. Om en ukes tid ankommer de første flyktningene.

Foto: Eivind A. Pettersen / NRK

Tirsdag er første arbeidsdag for de 50 medarbeiderne som skal drifte asylmottaket på Landås i Bergen. Det er ikke en dag for tidlig.

– Veldig mye har falt på plass på kort tid. Vi har hatt et tett samarbeid med Nav Årstad for å få dette til, sier Hugo Limkjær, oppstartsleder hos Norsk Folkehjelp.

Lynintervjuer

Slik har hurtigansettelsene foregått:

  • Over 600 søkte om jobb.
  • 120 kandidater ble innkalt til intervju på to dager.
  • 50 har fått tilbud om kontrakt i ett år.

De nyansatte skal fylle 13 ulike funksjoner på mottaket, fra mottaksleder og nestleder til aktivitetsleder, helse- og barnefaglig ansvarlig, vedlikeholdsarbeidere og miljøarbeidere med ulik bakgrunn og kompetanse.

– De møter opp tirsdag for å få grunnleggende opplæring. Vi skal ha kurs blant annet med brannvesen og politi, sier Limkjær.

Asylmottak på Landås

HEKTISK AKTIVITET: Varebilene står i kø utenfor den gamle lærerskolen på Landås, der man nå ferdigstiller asylmottaket som skal huse inntil 700 flyktninger.

Foto: Eivind A. Pettersen / NRK

Ankommer om én uke

I løpet av de neste dagene skal kantinedriften på plass, sengene og skap stå klare, og man skal fastsette arbeidsrutiner, sier oppstartslederen til NRK.

Inntil 700 flyktninger skal bo på den gamle lærerskolen i et par måneder inntil de får seg et permanent bosted.

– Når kommer de første beboerne?

– Så fort alt er klart. Om en ukes tid, tenker jeg.

Når NRK er på besøk mandag ettermiddag er det full byggeaktivitet i det nye asylmottaket. Det bores og spikres, vegger skal opp og materialer trilles inn. Alt fra internett til kontorløsninger skal på plass.

LES OGSÅ: Samlet inn 250 par fotballsko til asylmottak

LES OGSÅ: Nytt asylmøte på Landås: – Vi fikk tydelige svar

Folkemøte om asylmottak på Landås

STORT ENGASJEMENT: Flere hundre naboer ble stående på gangen da det ble arrangert folkemøte om det nye asylmottaket på Landås.

Foto: Thomas Hellum / NRK

100 frivillige

– Vi ser at lokalbefolkning og naboer bidrar, blant annet med å samle inn fotballsko til beboerne. Hva kan du si om engasjementet?

– Vi ønsker denne typen samarbeid velkommen. Vi har hatt et kjempeengasjement fra frivillige som hjelper til å rigge mottaket. De neste to døgnene skal vi jobbe kontinuerlig, der hundre frivillige skal være med og hjelpe til, sier Limkjær.

Han forteller at asylmottaket ikke bare trenger sportsutstyr, men også leker til barnehagen for barn fra null til elleve år.

– Vi trenger alt fra leker til bøker og spill, og aktivitetsutstyr som bordtennis, biljard og TV-spill, sier han.

LES OGSÅ: Gammel høyskole i Bergen blir krisemottak med flere hundre plasser

LES OGSÅ: Nytt asylmottak: – Mange frykter for barna sine

Siste video

Programleder: Mariann Reikerås