NRK Meny
Normal

Nielsen: - Jeg håper Erik blir solgt

David Nielsen har et sommerønske de færreste bergensere deler med ham.

Erik Huseklepp
Foto: Teigen, Trond Reidar / SCANPIX

David Nielsen mot Vålerenga

VIL HAN SPILLE MER?David Nielsen håper Erik Huseklepp snart får sjansen i utlandet.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

- Jeg håper Erik blir solgt til utlandet, sier Huseklepps spiss-kollega, David Nielsen.

Hver uke har det dukket opp nye utenlandske klubber som på en eller annen måte skal ha årets Brann-comet Erik Huseklepp i sikte. Men danske Nielsen er blant de få som faktisk håper Huseklepp forsvinner.

- Klubben må selvfølgelig vurdere det, det er ikke min jobb, men jeg håper for hans del at han får komme seg ut, og at han blir solgt for fryktelig mange penger, sier Nielsen.

Ingenting konkret

Overgangsvinduet har åpnet og attraktive fugler kan ta vingene fatt. Det vet alle i Bergen og alle i Brann. Erik Huseklepp selv tar ting som de kommer.

- Når eller om det skjer, får vi bare se. Det er ikke noen vits i å spekulere om ting kan skje. Jeg trives veldig godt her i Bergen, hjembyen min, derfor går jeg ikke rundt og tenker så mye på dette, sier han.

Torsdag skrev spanske Marca at tre nye spanske toppserieklubbar skal være interessert i ham. Fra før har engelske og franske klubber blitt nevnt.

- Det er selvfølgelig kjekt, og det viser at jeg gjør noe riktig. Men det inspirerer meg bare til å trene enda mer og bli enda bedre, sier han.

- Takler maset fint

Erik Huseklepp sender Brann i ledelsen mot Odd Grenland.

HAR BEGYNT Å SCORE: Huseklepp har scoret seks mål hittil i sesongen.

Foto: Teigen, Trond Reidar / SCANPIX

Huseklepp tar livet med ro i med sør-europeiske temperaturer i sommer-Bergen. David Nielsen mener attraksjonen takler overgangsmaset eksemplarisk. Det gjør også Brann-trener Steinar Nilsen.

- Jeg har ikke sett noe som helst at det har hatt noe å si for Erik. Vi skal heller bare se positivt på at spillerne våre blir lagt merke til. Da må man jo tydeligvis spille bra fotball, og som trener synes jeg det er bra, sier han, og legger til:

- Og så håper jeg selvfølgelig ikke at noen forlater oss uten at det kommer veldig mye penger inn, sier treneren.

Bruun-Hanssen lover ny spiss

Steinar Nilsen

- MÅ ERSTATTES: Brann-trener Steinar Nilsen krever Huseklepp erstattet eksternt hvis han blir solgt.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

I fjor ble det åpne sommervinduet fatalt for rødtrøyene. Toppscorer Thorstein Helstad stakk sammen med håpet om gruppespill i Mesterligaen. Mente mange. Nå er nok en Brann-spiss aktuell for europeiske toppklubber, og Roald Bruun-Hanssen settes i arbeid.

Han lover en ny spiss hvis Huseklepp skulle forsvinne.

- Hvis en situasjon skulle oppstå at Huseklepp går til en annen klubb, så må han erstattes. Han er helt klart en av våre fremste og viktigste spillere, og har vært det i sesongen 2009. Men det er alltid en utfordring å få det til. Og mange vil vel med rette hevde at vi ikke lyktes med å erstatte Thorstein i fjor, sier Bruun-Hanssen.

I fjor glapp som kjent Lyn-spiller Odion Jude Ighalo – som skulle være Helstad-erstatteren - ut av hendene hans i tolvte time.

Også Steinar Nilsen er klar på at Huseklepp på erstattes med en spiller utenfra.

- Men det får vi ta når det kommer. Akkurat nå er Erik her, og det er vi veldig fornøyd med, sier han.

Enig med David Nielsen? Si din mening her!

Siste video

Programleiar: Jan Børge Lervik
Forsvaret detonerte håndgranaten som onsdag ble funnet på parkeringsplassen ved legevakten.