NRK Meny
Normal

Hangeland overrasket over alkoforbud i Brann

Forbudet mot bruk av alkohol i Brann vekker oppsikt. Mangeårig utenlandsproff og landslagskaptein, Brede Hangeland, er blant dem som er overrasket.

VEKKER OPPSIKT: Spillerne i Brann er likevel positive til alkoholforbudet i sesongen.

Brede Hangeland

– UVANLIG: Brede Hangeland har aldri hørt om et så omfattende alkoholforbud tidligere.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Det er jo ganske uvanlig. Alkohol er ikke bra når du skal trene og spille kamper. Likevel tror jeg aldri jeg har hørt om et slikt forbud som gjelder ut hele sesongen i noen klubber tidligere. Det blir spennende å se om det vil hjelpe laget, sier Hangeland til NRK.

Nytt treningsregime

Det var Bergensavisen som i dag først skrev om Nilsens nye treningsregime. Utover alkoholforbudet for spillerne i sesongen innfører han også en rekke andre tiltak.

Spillerne skal heretter veies hver uke, det er et krav at de møter opp en time før trening og det skal også gjennomføres hyppige løpstester for å sjekke ut spillernes kondisjon.

Spillere som bryter reglementet er ikke lenger ønsket i klubben.

Lars Arne Nilsen

– IKKE NOE PROBLEM: Brann-trener Lars Arne Nilsen sier det går helt fint å gå ut uten å drikke.

Foto: Sølve Rydland / NRK

– Det er ikke noe problem å gå ut uten å drikke øl. Det går helt fint. Jeg tror det er ingen som driver med toppidrett som drikker alkohol, sier trener Lars Arne Nilsen, til NRK.

Spillerne positive

Selv har han bare vært trener i klubben i få uker, men har allerede gjennomført en rekke grep både på og utenfor banen.

Spillerne i Brann sier de er profesjonelle og avviser at det er en ukultur i klubben. De har ingen ting imot de nye reglene fra trener Lars Arne Nilsen som forbyr bruk av alkohol i sesongen.

– Dette er en del av hans system og hans filosofi. Så får vi se om det fungerer, sier Kristoffer Barmen, en av spillerne i Brann.

Heller ikke Erik Huseklepp har noe imot trenerens nye regime:

– Det har ikke så mye å si. Det er jo fotball vi skal spille. Jeg får heller ta noen ekstra øl når sesongen er ferdig, sier spissen spøkefullt.

Siste video

Det kokte i klubbhuset til Fana idrettslag etter at klubben tok sitt andre OL-gull på få dagar.
Programleiar:
Programleiar: Marte Rommetveit