Halldórsson kan ikke redde Brann

Islandske Hannes Thor Haldórsson var redningen sist Piotr Leciejewski ble skadet. Nå er en retur til Bergen lite sannsynlig, sier 28-åringen.

Hannes Thor Haldorsson

GJERNE TILBAKE - MEN IKKE NÅ: Hannes Thor Haldórsson spilte én seriekamp og én cupkamp for Brann da han var på lån fra KR Reykjavik tidligere i vår.

Foto: Astrid M. Nordhaug / Digitalsport

Øystein Øvretveit

ENESTE FRISKE: Øystein Øvretveit (17) holdt nullen mot Sogndal.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Brann er igjen i akutt keeperkrise etter at Piotr Leciejewski fikk hjernerystelse og brudd i kinnbeinet i et sammenstøt med Sogndal-spiller Ulrik Flo 16. mai. Polakken mister tre kamper for Brann, som dermed har 17 år gamle Øystein Øvretveit som sin eneste friske keeper.

Andrekeeper Jørgen Mohus er fortsatt ikke kampklar etter fingerbruddet han pådro seg tidligere i år.

– Neppe mulig å dra tilbake nå

Da Leciejewski ble skadet i seriepremieren mot Rosenborg, valgte Brann å låne Hannes Thor Haldórsson fra islandske KR Reykjavik. 28-åringen spilte seriekampen mot Sandnes Ulf, frem til nylig klubbens eneste hjemmeseier denne sesongen.

Den islandske keeperen bekrefter at han er kjent med skadesituasjonen i Brann, men sier han hittil ikke har hørt noe fra Brann.

– Uansett tror jeg ikke det ville være mulig for meg å dra tilbake til Brann. Sesongen her på Island har nettopp startet. Laget mitt trenger meg og ville neppe latt meg dra nå. Dessuten er overgangsvinduet stengt, sier Haldorsson til NRK.no.

Utelukker ikke Brann-retur

Dan Riisnes

TIDLIGERE RESERVE: Dan Riisnes (46) satt på benken for Brann både i 2007 og 2008.

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Han presiserer samtidig at oppholdet i Brann var svært vellykket, og at han kun har gode minner fra det korte gjesteoppholdet i klubben.

– For meg var det en perfekt oppladning til sesongen her hjemme, hvor jeg både fikk trene godt og spille kamper for å være best mulig rustet til seriestarten her på Island, sier Halldórsson.

– Hvordan ser du på en mulig retur til Brann på et senere tidspunkt?

– Det hadde jeg absolutt ikke hatt noe imot. Bergen er en flott by og jeg likte meg veldig godt både i Bergen og i klubben, sier 28-åringen.

Dan Riisnes: – Ikke aktuell

En annen tidligere kriseløsning, har vært Branns keepertrener Dan Riisnes. Brann har flere ganger tidligere fått dispensasjon fra NFF for å la veteranen sitte på benken når keepersituasjonen har vært prekær.

Det skjer ikke denne gangen, bedyrer Riisnes selv, som i perioden 1983 til 1989 spilte 40 A-lagskamper for Brann.

Håkon Opdal og Rune Skarsfjord

SYKMELDT: Brann har allerede sjekket muligheten for å hente inn igjen Håkon Opdal. Den tidligere landslags-keeperen er uten kontrakt.

Foto: Hommedal, Marit / SCANPIX

– Nei, det er ikke et alternativ lenger. Helt uaktuelt, sier Riisnes til NRK.no.

Håkon Opdal sykmeldt

Uansett er Branns muligheter til å hente inn en ny keeper svært begrensede. Daglig leder Roald Bruun-Hanssen bekrefter at Brann nå er i ferd med å sjekke hvilke muligheter som fins, og sier at klubben ikke vil kontakte NFF for å be om dispensasjon før en eventuell kandidat er klar.

– Håkon Opdal hadde vært en idéell løsning, men han er nyoperert og dessverre uaktuell. Vi får avvente og se hva vi klarer å få til, sier Bruun-Hanssen.

Både han og keepertrener Riisnes presiserer samtidig at klubben er svært fornøyde med Øystein Øvretveit.

– Det går jo veldig greit med Øystein, det kan jo alle se. Problemet er hva vi gjør hvis han får seg en smell og må ut, sier Bruun-Hanssen.